EXCLUSIV. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța funcționa cu încălcarea legii: nu avea Serviciu Intern de Prevenire și Protecție!?!

0
1542
Spitalul de boli infectioase Constanta

Încă din luna iulie a.c., consilierul local Adriana Arghirescu atrăgea atenția că Spitalul de Boli Infecțioase nu are Serviciu Intern de Prevenire și Protecție, așa cum solicită legea. Vineri, 1 octombrie a.c., managerul unității medicale nu este sigur că avea acest serviciu.

La sfârșitul lunii iulie a.c., Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța solicita consilierilor locali aprobarea ocupării prin concurs a unor posturi vacante și temporar vacante, și a statului de funcții. Cu această ocazie, Grațiela Vasile, șef Serviciu Umane al unității medicale, a precizat că spitalul are 284 de angajați, dintre care 64 pe perioadă determinată, angajați fără concurs din cauza pandemiei de COVID-19.

Cu acest prilej, consilierul local PNL Adriana Arghirescu, președintele Comisiei de specialitate nr. 5 a Consiliului Local, atrăgea atenția că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu are Serviciu Intern de Prevenire și Protecție, așa cum cer prevederile legale în vigoare.

„Legea vă obligă, la peste 250 de angajați, să aveți constituit Serviciul Intern de Prevenire și Protecție. Legea este din 2006 și aveți probleme pe partea aceasta. Am observat și din analiza raportului managerului. De aceea vă atrag atenția că, la acest moment, sunteți în afara legii“, declara Adriana Arghirescu.

Contactat telefonic pentru a afla dacă situația a fost remediată, consilierul local ne-a declarat vineri, 1 octombrie a.c., că nu a mai primit alte informații până în acest moment, de la spital.

Cu toate acestea, la evaluarea activității sale din acest an, managerul spitalului, medicul primar dr. Stela Halichidis, a primit nota maximă.

Întrebat dacă la acest moment unitatea medicală are Serviciu Intern de Prevenire și Protecție, medicul a declarat pentru FocusPress: „Cred că avem. Cadrul tehnic PSI a ieșit, de curând, la pensie, dar cred că avem. Am discutat acum și cu avocatul, avem toate avizele și autorizațiile necesare“.

Președintele Consiliului de Administrație al spitalului, Adriana Câmpeanu, nu a putut fi contact.

Conform legii, Serviciul Intern de Prevenire și Protecție se organizează în subordinea directă a angajatorului, ca o structură distinctă, fiind obligatoriu în cazul oricărei instituții sau firme care are peste 250 de angajați. Serviciul are atribuții pe liniile de securitate și sănătate a muncii, prevenire și stingere a incendiilor și protecția mediului.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.