VIDEO. Dr. Laurențiu Bădescu își încheie activitatea de manager al Serviciului de Ambulanță

2
1215

Medicul Laurențiu Bădescu își încheie activitatea de manager al Serviciului de Ambulanță Județean din Constanța astăzi, 12 iulie, după 4 ani de mandat.

Ministerul Sănătății urmează să vacanteze acest post, iar dr. Laurențiu Bădescu va activa ca medic în sectorul operativ, acolo unde și-a desfășurat activitatea timp de 17 ani.

Funcția de conducere îți schimbă viața. Mă gândesc că acum 4 ani și 3 luni era o noutate pentru mine. Treptat am învățat. Chiar dacă la început au fost stângăciile de rigoare, am încercat să dezvolt această instituție, să creez o structură mai puternică. În 2019 am inaugurat Substația de Ambulanță din Kogălniceanu, iar în 2020 Substația de Ambulanță din Ovidiu. Astfel, avem 13 substații, cu stația centrală, de unde putem să plecăm simultan. Avem puncte de lucru la Amzacea, la Adamclisi, la Crucea, în mediul rural. Avem puncte sezoniere de staționare în Costinești, Neptun, Agigea și în zona Pescărie, în municipiul Constanța. Astfel, dublăm punctele de plecare din zona costieră. Avem noi colegi. Am plecat de la 351 de angajați și am ajuns la 455. Am crescut și capacitatea operativă de la 26-27 de echipaje zilnic la 45 echipaje de urgență și de transport. Creștem cu o treime capacitatea operativă și încercăm să asigurăm timpul de răspuns cât mai optim, conform Legii Sănătății, în tot județul”, a declarat, pentru Focus Press, dr. Laurențiu Bădescu

Detalii despre bilanțul la final de mandat găsiți în video interviul Focus Press!

A.V.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. “Schimbarea stăpânirii, bucuria nebunilor” spune o veche vorbă românească.
    Sunteți prea modest domnule doctor.
    Ați trecut cu fruntea sus printr-o pandemie, nu doar SAJ-ul ci și populația care chiar a depins de voi și numai de voi la un moment dat.
    La vremea când toată lumea credea că acest virus este mai contagios și mai mortal decât Ebola, Unitățile de Primiri Urgențe erau goale iar mulți medici de familie se ascundeau îngroziți, refuzând să răspundă măcar la telefon; în timp ce smurd-urile lui Arafat stăteau ascunse în cazarmă și ieșeau numai de paradă cu izoletele și însoțiți permanent de televiziuni, Ambulanța de Stat a rămas la datorie și și-a făcut treaba pentru care este menită, salvînd vieți.
    Când nu au fost materiale de protecție pentru personal, a căror achiziționare din vreme cădea în sarcina anumitor eroi de mucava aflați încă în funcții importante, v-ați asumat răspunderea, nu ați dat bir cu fugiții și ați improvizat cu tot ce va stătea la îndemână apărând pe cât posibil oamenii din operativ, cei care luau de fapt contact direct cu dezastrul, păstrând astfel intactă capacitatea de intervenție a echipajelor și implicit salvând vieți. Chiar dacă unii v-au înjurat sau contestat, nimeni nu poate contesta faptul că ați condus cu brio Ambulanța C-ța într-una din cele mai negre perioade ale ei de până acum, salvând oameni direct și indirect. La nivelul ăsta atât aplauzele unora cât și înjurăturile altora sunt absolut inutile : contează faptele. Respect și considerație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.