Dr. Mrini, despre conjunctivită: “Majoritatea persoanelor afectate o neglijează. Este necesar să respectați câteva reguli stricte de igienă”

0
99

Conjunctivita este printre afecțiunile oftalmologice cunoscute, însă majoritatea persoanelor afectate o neglijează lăsând ca ochiul să se vindece de la sine, susține medicul Hicham Mrini.

Această afecțiune este de trei tipuri: conjunctivita virală, conjunctivita bacteriană și conjunctivita alergică.

“Primele două se transmit destul de ușor de la o persoană la alta. Având în vedere natura contagioasă a conjunctivitelor infecțioase, este necesar să respectați câteva reguli stricte de igienă: evitați să refolosiți șervețelele sau prosoapele pentru uscarea feței; spălați-vă frecvent pe mâini; nu vă atingeți ochii cu mâinile; înlocuiți-vă des produsele cosmetice și nu le împrumutați altor persoane; igienizați-vă corect lentilele de contact. (0374) 888 777 pentru a beneficia de un tratament corect al tipului de conjunctivită de care suferiți“, susține medicul Hicham Mrini.

Conjunctivitele virale sunt contagioase, se transmit foarte ușor mai ales în comunități – școli, grădinițe, spitale, iar perioada de incubație poate dura până la 10 zile. Debutul este inițial unilateral, ulterior fiind afectat și celălalt ochi. Este importantă prevenirea contaminărilor multiple, mai ales în comunități, prin respectarea unor reguli stricte de igienă și izolarea pentru câteva zile.

Semnele conjunctivitei virale

Printre acestea se numără lăcrimarea, înroșirea ochilor, disconfortul și fotofobia. Există situații când aceste conjunctivite apar în contextul unei afecțiuni generalizate, adeno-faringo-conjunctivită, cu stare generală proastă, febră, ganglioni preauriculari măriți, faringită. Pot deveni agresive și asociază edeme mari la nivelul pleoapelor, edemul conjunctivei, pete roșii subconjunctivale.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.