Dr. Mrini: Glaucomul este o afecțiune oculară ce atacă nervul optic și poate duce la orbirea ireversibilă dacă nu este depistat și tratat la timp

0
84

Glaucomul este o afecțiune oculară ce atacă nervul optic și poate duce la orbirea ireversibilă dacă nu este depistat și tratat la timp, susține dr. oftalmolog Hicham Mrini.

Pentru a depista din timp această afecțiune este important să mergeți periodic la un examen oftalmologic complet. Simptomele concrete ale glaucomului apar abia atunci când vederea este deja afectată în proporții mari.

Presiunea crescută în ochi este principala cauză a apariției glaucomului. Ochiul este rotund și ferm, iar forma și tonusul lui sunt menținute de o presiune intraoculară. Când presiunea este prea scăzută ochiul devine mai moale, pe când o presiune crescută face ca acesta să fie în tensiune. Nervul optic este cea mai vulnerabilă componentă a ochiului când vine vorba despre presiune crescută, deoarece fibrele sale delicate se deteriorează extrem de ușor.

“Este foarte important ca persoanele care au antecedente familiale de glaucom, cei care suferă de diabet și boli vasculare sau miopie severă să fie văzuți regulat de către un medic oftalmolog. Tratamentul și chirugia glaucomului au ca scop menținerea sub control a bolii și prevenirea deteriorării suplimentare a vederii. Mrini Eye Hospital dispune de un departament special pentru pacienții cu glaucom, dotat cu aparatură de ultimă generație“, a precizat medicul Hicham Mrini.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.