Procesul dintre “Aqua Magic” și UCMR, privind drepturile de autor pentru muzica difuzată în parc, se mută la Înalta Curte

0
1414
Aqua Magic

Procesul civil dintre societatea care deține parcul acvatic „Aqua Magic” din Mamaia și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR-ADA) se mută la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Cele două părți se judecă în legătură cu difuzarea operelor muzicale în incinta parcului de distracție.

Aqualand SA Mamaia, societatea care deține celebrul parc de distracții „Aqua Magic“, se judecă în instanță, de un an, cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR-ADA), în legătură cu încălcarea legislației privind drepturile de autor și proprietatea intelectuală.

Firma în cauză are calitate re pârât, după ce, potrivit unor surse, reprezentanții UCMR au constatat că aceasta nu ar deține o licență privind difuzarea operelor muzicale, deși are o activitate de aproape 20 de ani.

S-ar părea că UCMR a solicitat achitarea retroactivă a unor despăgubiri, în acest sens. Acest aspect nu a fost, însă confirmat.

S-a ajuns, astfel, în instanță. Inițial, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București, în luna septembrie a anului trecut, unde judecătorii au declinat competența teritorială în favoarea Tribunalului Constanța. Dosarul a fost transferat în luna februarie a acestui an, însă, după două termene în care au fost administrate probe și au fost depuse înscrisuri, Tribunalul Constanța a declinat competența teritorială în favoarea Tribunalului București.

S-a constatat, astfel, că s-a ivit un conflict negativ de competență (când două sau mai multe instanțe si-au declinat reciproc competența de a judeca același proces sau, în cazul declinărilor succesive, dacă ultima instanță învestită își declină la rândul său competența în favoarea uneia dintre instanțele care anterior s-au declarat necompetente – n.r.).

Așa se face că, miercuri, 14 septembrie, instanța a decis sesizarea instanței supreme pentru soluționarea acestui conflict negativ de competență.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.