Drifturi și curse ilegale de mașini, la Constanța: reprezentanţii Poliţiei spun că nu au sesizări, deși oamenii se plâng că nu pot dormi noaptea

1
3876

Șoferii teribiliști, amatori de drifturi și ”liniuțe”, își fac tot mai frecvent simțită prezența la Constanța, mai ale spe timpul nopții. Odată cu retragerea turiștilor din timpul verii și diminuarea traficului rutier, mulți conducători auto profită de ocazie și se întrec pe drumurile publice, mai ales în Mamaia și pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, în zona industrială. Mai nou, se pare că aceștia au descoperit o nouă ”pistă”, respectiv bulevardul 1 Mai. Însă doar cetățenii au observat acest lucru.

Mai multe persoane care locuiesc în zonă ne-au sesizat, prin intermediul unor mesaje, de multe ori însoțite de imagini, cum se desfășoară astfel de curse de mașini, în toiul nopții, deranjând locuitorii din zonă cu scârțâituri de roți și cu motoarele turate la maxim.

 Cu toate acestea, reprezentanții IPJ Constanța susțin că, de la începutul anului până pe data de 21 octombrie, nu au fost înregistrate astfel de fapte.

”Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța acționează în mod constant pe raza municipiului și a stațiunii Mamaia, în vederea prevenirii șli combaterii faptelor antisociale cu privire la fapte precum cursele ilegale de mașini, inclusiv prin utilizarea aparatelor radar din dotare. În perioada de referință (01 ianuarie 2020 – 21 octombrie 2020 – n.r.) nu au fost depistați autori ai săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 339, alin.2  din Codul Penal (Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă – n.r.), se arată în răspunsul IPJ la o solicitare formulată de Focus Press, pe această temă.

Cu alte cuvinte, nimeni nu vede și nimeni nu aude ce se întâmplă pe unele șosele, în afară de cetățeni.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Politia nu vede, nu aude. In parcul de la doraly pe tot parcursul verii a rasunat muzica, strangandu-se zeci de petrecareti in fiecare noapte, tinand-o asa pana dimineata. Chiar si acum sunt nopti cand se aduna toti cretinii acolo zapacind de cap toti locatarii blocurilor din zona. O singura data nu am vazut o masina de politie sa intrebe pe careva de sanatate. Sa inteleg ca in ultima jumatate de an nu a trecut nici o masina de politie pe soseaua mangaliei ? Oras populat cu babuini din pacate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.