Droguri și pistoale în județul Constanța! Magistrații analizează rechizitoriul

0
2078

Aveau o cultură de canabis în Tulcea și distribuiau drogurile pe raza județului Constanța. Au avut loc percheziții, au fost găsite și arme, iar acum anchetatorii au finalizat cercetările, dosarul ajungând pe masa magistraților. În cauză urmează să se stabilească primul termen în proces, după ce judecătorii vor analiza rechizitoriul.

Este vorba despre Călin George Alexandru, Celik Sahin, Codău Constantin, Lovin Vasile Licuţă și Lungu Viorel.

Amintim că polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au organizat o acțiune în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie 2021, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc, grup la care, ulterior, ar fi aderat alte 2 persoane, care ar fi acționat în județele Tulcea și Constanța, până la data de 4 august 2022.

Astfel, una dintre persoane ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis în județul Tulcea, drogul de risc fiind distribuit de celelalte persoane în localitățile Medgidia și Constanța.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 17 noiembrie 2021 – 4 august 2022, ar fi fost vândute aproximativ 9.000 de grame de canabis.

La data de 4 august 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au depistat, în flagrant delict, una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi vândut 2.116 grame de cannabis (2,1 kilograme).

Apoi au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Medgidia, orașul Năvodari și în județul Tulcea, fiind descoperite 70 de grame de cannabis, 10 grame de hașiș, 1,95 grame de cocaină, 23,45 grame de semințe de cannabis, 10 plante de cannabis, având substanța activă THC în cantitate de 4.873,45 grame, 23 de grame de aur, 2 cântare electronice, 124 de pliculețe goale, 15 telefoane mobile, 566 de cutii cu privire la care urmează să se dispună expertizarea, pentru a se stabili dacă sunt materiale pirotehnice, 3 ceasuri, 2 autoturisme, 2 pistoale, 71.138 de lei, 29.965 de euro, 60 de dolari, 555 de lire turcești, 135 de lire sterline și alte bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma perchezițiilor, 5 persoane bănuite au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, după care au fost arestate.

La data de 26.09.2022 au fost trimiși în judecată, iar pe 2.11.2022 a fost fixat termenul pe cameră preliminară.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.