Zece persoane vor fi audiate ca martori în dosarul de proxenetism al fraților Grigorenco

0
5386
Foto cu rol ilustrativ

Dosarul penal deschis pe numele fraților Grigorenco, acuzați de proxenetism, s-a aflat, din nou, luni, 3 octombrie, pe ordinea de zi a Tribunalului Constanța.

La acest termen instanța a pus în discuție solicitările a doi dintre inculpați, privind audierea mai multor persoane, în calitate de martori, începând cu termenul următor. Astfel, în urma dezbaterilor, instanța a admis cele două cereri privind audierea a 10 persoane care vor depune mărturie, începând din data de 16 noiembrie 2022, când va avea loc următorul termen de judecată.

 De precizat că, așa cum arătam inițial, în acest dosar este vorba despre infracțiuni precum proxenetismul, inculpații fiind pe frații Daniel, Iulian și Vasile Grigorenco, împreună cu o a patra persoană, Claudia Georgiana Antonache, trimiși în judecată de procurorii DIICOT și înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța în urmă cu un an.

Așa cum am mai arătat și în alte articole, despre activitatea infracțională a fraților Grigorenco se pot scrie multe. Aceștia au fost ceretați, în trecut, pentru proxenetism, pentru scandalurile provocate și trafic internațional de droguri (cel puțin în cazul unuia dintre frați).

În urmă cu 11 ani, în 2011, aceștia au racolat o minoră de 15 ani din Tuzla căreia i-au promis un loc de muncă în Italia, însă odată ajunsă acolo (ascunsă într-un microbuz de pasageri), a fost obligată să se prostitueze.

De asemenea, Daniel Grigorenco a fost acuzat, într-un alt dosar, că a agresat un ofițer de poliție, plus alte infracțiuni de acest gen.

Iulian Grigorenco este cel care l-a abordat pe un investigator sub acoperire din dosarul fostului șef al Poliției Eforie, investigator căruia i s-a propus să cumpere droguri. Atunci procurorii DNA au declinat cauza, fiind vorba despre o premieră, când procurorii anticorupție au făcut cercetări pentru trafic de droguri.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.