CJC caută verificator pentru proiectul de amenajare a unui parc dendrologic și a unei zone lacustre lângă Delfinariu

0
156

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică a Studiului de Fezabilitate / Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții aferente proiectului „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța“.

Achiziția directă are o valoare estimată de 10.000 de lei, fără TVA. Termenul-limită de depunere a ofertelor este marți, 5.10.2022, ora 12.00. Va fi declarată câștigătoare cea cu preţul cel mai scăzut.

Prin acest proiect, CJC urmărește amenajarea unui parc dendrologic și a unei zone lacustre în apropierea Delfinariului. Finanțarea necesară, 4 milioane de euro, fără TVA, este previzionată a fi realizată cu fonduri europene sau din bugetul statului, ori alte oportunități de finanțare nerambursabilă din exercițiul financiar 2021 – 2027.

Amplasamentul se compune din spații verzi, alei, țarcuri, luciu de apă, construcții și are o suprafață de 86.496mp. Administrația județeană are în vedere reorganizarea Microrezervației și a tuturor spațiilor verzi din incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (CMSN). Actualele țarcuri vor fi înlocuite cu unele la standarde europene actuale. Iar un spațiu de birouri va fi transformat în laborator. Se propune și un sistem modern de irigare a spațiilor verzi, refacerea aleilor și instalarea de mobilier urban.

În cadrul proiectului, se va realiza o compoziție vegetală pe terenul CMSN care să conducă atât la reproducerea biodiversității specific dobrogene, cât și la îmbunătățirea mediului (prin plantarea multor arbori cu o capacitate mare de absorbție a poluării), dar și popularea amplasamentului cu faună specifică Dobrogei: reptile, păsări, mamifere.

Totodată, se dorește achiziționarea unor panouri solare și a unei centrale în cogenerare care să utilizeze biomasa rezultată din toaletarea copacilor din Constanța, care să producă energia necesară funcționării proprii a CMSN și să livreze energie în rețeaua națională.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.