Adevărul despre protestul eșuat de duminică: Simion și Șoșoacă au deturnat întreaga manifestație, bălăcărindu-se reciproc

0
124

Au fost, din nou, mișcări sociale la București. Oamenii s-au îngrămădit, din nou, să-și strige nemulțumirile față de facturi, față de salarii, de nivelul de trai și altele. Numai că tot protestul a fost coordonat de doi ”circari” de politicieni care și-au bătut joc de adevăratele motive pentru care oamenii s-au adunat în stradă.

Acest protest se anunțase de mult timp, oamenii au fost mobilizați mai ales pe Facebook. Organizatorii au fost de acord să nu politizeze această acțiune de protest. Dar ce credeți? S-a întâmplat exact invers. ”Marele” politician cu aere de scriitor de Ferentari, George Simion, a venit cu cu alaiul aurit purtând steagurile reprezentative ale partidului său. Practic, a transformat acțiunea prin care oamenii își strigau nemulțumirile într-una electorală.

Pe de altă parte, o altă ”vedetă” a politicii de duzină, Diana Șoșoacă, exclusă din partidul lui Simion, a venit și ea cu alaiul său, iar punctul culminant a fost atunci când oamenii de rând, veniți să-și strige disperarea în stradă, asistau la cei doi politicieni ”paralimpici” care se acuzau reciproc.

Practic, adevăratele probleme ale societății nu se mai regăseau în mitingul de duminică, în timp ce doi semi-analfabeți acaparaseră întreaga acțiune. Ca să nu mai spun că a fost nevoie și de intervenția forțelor de ordine ca să despartă taberele. Nu e de mirare că s-a lăsat cu dosare penale și cu amenzi aplicate de jandarmi.

Nu este de mirare că oamenii au nimit această acțiune ”Protestul AUR”, asta deși, așa cum precizam mai sus, inițial s-a căzut de acord să nu fie folosite steagurile și simbolurile partidelor. Din moment ce zona a devenit predominant galbenă, era normal ca oamenii să asocieze protestul cu partidul AUR.

Pe rețelele de socializare au apărut sute de comentarii împotriva scandalului, a protestului eșuat și mai ales a lui George Simion.

Enumăr câteva dintre mesajele care i se adresează:

”Din nou v-ați făcut de cacao, ca de obicei”;

”I-ați pupat în c… pe digital”;

George Simion, un circar. Nu o să mai prostească pe nimeni în curând”;

”Gata, s-a terminat. Știm cu toții. Schimbă melodia, cred că ai și schimbat-o. Ai pierdut fani la greu azi. Mai bine fă-ți ordine în partid”;

”Dispari! Ești un mare fâs”;

”Simioane, cu minele de la Lupani ce vrei să faci?”;

”Așa cum vă duceți, așa să vă întoarceți acasă. Protestați degeaba”.

Iar lista poate continua cu sute sau mii de mesaje și comentarii.

Acum îmi pun și eu întrebarea, ca orice om cu scaun la cap (cred): câtă încredere să mai ai într-un astfel de personaj, lider politic, care, de când se află la guvernare nu a reușit să facă nimic altceva decât să se însoare?! (Probabil că dacă nu ajungea în Parlament, rămânea neînsurat) Câtă speranță să-ți pui într-un om care a îndepărtat din partid unele elite, oameni intelectuali, pentru a-și păstra pe lângă el toți ”necalificații”?

Poate nu știați că avem parlamentari AUR care toată viața au meșterit acoperișuri, au făcut o facultate la bătrânețe și acum au ajuns să facă legi în țara asta.

Așa cum reiese din mesajele adresate de români, în urma protestului eșuat de duminică, unii foști simpatizanți s-au trezit la realitate și mulți alții le vor urma exemplul. Așteptăm ca, în curând, la acțiunile din Piața Victoriei să participe doar Simion și Șoșoacă, pentru că doar la scandaluri sunt primii, în timp ce românii vor sta în frig și în întuneric. Dar ce le pasă celor doi pseudo-politicieni?!

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.