După ce l-a dat afară ilegal, acum Primăria Constanța vrea să-i plătească eșalonat, lui Liviu Pătrașcu, despăgubirile salariale

0
960

Fostul şef serviciu din cadrul Primăriei Constanța, Liviu Pătrașcu, eliberat din funcție de către fostul primar, Decebal Făgădău, are de recuperat aproape 45.000 de euro. Pentru aceasta, fostul funcționar a dat în judecată Primăria, după ce, inițial, a câștigat un alt proces, privind anularea dispoziției de primar prin care a fost eliberat din funcție.

Așa cum am mai arătat într-un articol recent, în urma câștigării alegerilor locale de către Decebal Făgădău, în 2016, acesta a anunțat că vrea să înceteze colaborarea cu mai mulți directori din vremea lui Radu Mazăre, astfel încât a reorganizat aparatul administrativ al Primăriei și a eliberat din funcție mai mulți funcționari.

Și-a câștigat drepturile în instanță

Printre aceștia s-a numărat și Liviu Pătrașcu,fostul şef serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organizare Evenimente, care s-a adresat instanței, în contencios administrativ, cu o acțiune prin care a cerut anularea HCL nr. 213/31.07.2017, respectiv a Dispoziţiei nr. 3.940 din 2017, emisă de primarul municipiului Constanţa, dar și repunerea pe funcția respectivă și recuperarea salariilor aferente perioadei 22.11.2017 – 27.01.2020. A avut câștig de cauză la Curtea de Apel, în sensul că instanța a hotărât ca Pătrașcu să fie repus în funcția deținută anterior, plus plata unor despăgubiri, echivalentul salariilor pe care trebuia să le primească din momentul concedierii până în momentul reintegrării efective, iar hotărârea a rămas definitivă.

Astfel, Primăria Constanța a fost obligată, prin hotărâre definitivă, să-i plătească fostului director aproximativ 44.000 de euro.

Post desființat de Făgădău, reînființat de Chițac

De precizat că postul ocupat anterior de Liviu Pătrașcu a fost desființat de către Decebal Făgădău, însă a fost reînființat de Vergil Chițac, dar cu alte cerințe privind studiile. Pentru acest motiv, Pătrașcu a fost reîncadrat pe un alt post, întrucât nu-i corespundeau studiile.

În privința banilor pe care trebuie să-i recupereze, reprezentanții Primăriei Constanța au înțeles că nu au de ales și că trebuie să-i restituie funcționarului, însă eșalonat, lucru total ilegal, motiv pentru care acesta a formulată o altă acțiune în instanță.

Totodată, mai există și o a treia acțiune civilă, în care Liviu Pătrașcu a cerut, prin intermediul avocatului său, să-i fie calculate și plătite dobânzi la suma de bani reprezentând daunele recuperate. Tribunalul Constanța i-a respins, în luna mai a.c., pe fondul cauzei, această solicitare, întrucât ar fi intervenit prescripția. Actualmente, dosarul se află la Curtea de Apel, în faza de recurs.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.