După ce și-a ucis soția cu 17 lovituri de cuțit, cere eliberarea condiționată

0
542
Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

La 11 ani de la comiterea crimei, Pavel Talpeș aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea a cerut să ajungă în fața magistraților, cerând eliberarea sa condiționată. Individul și-a omorât soția care îl părăsise, cu două cuțite de bucătărie, într-un acces de furie.

Crima a avut loc în data de 18 aprilie 2010, în satul Chichinețu, județul Brăila. Părăsit de soție care nu a mai suportat bătăile zilnice, criminalul s-a dus acasă la soacra sa, unde femeia se refugiase. A pătruns în bucătăria în care victima gătea și după o scurtă discuție în care i-a fost refuzată cererea de împăcare, Pavel Talpeș a pus mâna pe două cuțite de bucătărie și a început să lovească orbește în femeie. Și-a rănit și socra în tmp ce aceasta încerca să își salveze fiica. Fără succes. Medicii legiști au numărat nu mai puțin 17 lovituri de cuțit, dintre care una în inimă, iar o alta i-a secționat carotida.

În fața judecătorilor a cerut să fie judecat pentru ucidere din culpă, dar a primit pedeapsa maxim – 25 de ani pentru omor calificat.

Își ispășește sentința în Penitenciarul Tulcea, iar acum, la 11 ani de la comiterea faptei, consideră că s-a reabilitat și a depus la Judecătoria Tulcea o cerere de eliberare condiționată. Magistrații i-au respins-o, fixând termen de reformulare a alteia după 8 iunie 2022.

Criminalul nu renunță însă ușor și a contestat decizia la Tribunalul Tulcea unde i s-a fixat termen pe 7 septembrie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.