Primarul Vergil Chițac, sfaturi pentru turiștii care sunt nemulțumiți de plajele prea largi: „Să-și ia papuci”

0
552

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a declarat pentru un post de televiziune că are soluția pentru turiștii care se plâng de faptul că plajele sunt prea largi iar nisipul este plin de scoici: să poarte șlapi sau papuci.

În acest fel, nu o să mai fie deranjați nici de nisipul plin de scoici și nici de drumul lung pe care trebuie să îl parcurgă de la șezlong până în mare:

”Știu că suntem în perioada post-pandemică, că avem anxietăți, dar totușu nu putem fi atât de cârcotași. Turiștii să poarte șlapi sau papuci și nu vor mai spune că sunt deranjați de nisipul plin de scoici. Îmi aduc aminte când eram mici la fel de largi erau plajele.”

Precizăm că turiștii se arată nemulțumiți de acest proces de înnisipare din cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere, deși riscam ca apa să intre în recepția hotelurilor, pentru că odată cu acest proces plajele au devenit mult prea largi, în mare panta de înclinare este abruptă; mai exact, trecerea de la apă mică la apă adâncă este bruscă.

Despre aceste aspecte au discutat reporterii Focus Press cu salvamarii din stațiunea Mamaia, dar și cu turiștii ajunși pe litoral.

Totodată, prefectul județului Constanța, Silviu Coşa a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre proiectul proiectul de înnisipare a plajelor de pe litoralul românesc, și cum vede situația la momentul de față, mai ales că sunt păreri pro și contra lărgirii plajelor, atât din partea turiștilor, cât și a constănțenilor:

”Oricât de mult m-aș chinui, nu reușesc să găsesc o explicație rațională pentru a fi trist că avem plaje mai largi, nu cred că este o carență faptul că în doi, trei ani de zile nu ne vom trezi cu apa în recepția hotelului. Înnisiparea face parte dintr-un proiect care se numește ”Proiect de combatere a eroziunii costiere”. Problema noastră era una termică, aveam o eroziune costieră care risca să ducă Marea Neagră în recepțiile hotelurilor, iar prin această înnisipare s-a redat teritoriului național o suprafață întinsă de teren și, în plus, a fost combătută și această eroziune costieră, astfel încât pentru următorii 50 de ani să nu avem probleme de acest gen, ci să ne putem bucura în continuare de plajă. Este un proiect care apare o dată la 100 de ani”.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.