După inițiativa civică de igienizare a Lacului Tăbăcărie, primarul Vergil Chițac cheamă și el constănțenii la curățenie

0
513
Doar câțiva oameni au participat la acțiunea de ecologizare. FOTO Primăria Constanța

După ce o mână de constănțeni s-au mobilizat pentru a strânge mizeria prin care înotau lebedele în Lacul Tăbăcărie, au apărut și echipele Primăriei Constanța care au adunat sacii cu deșeuri.

Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat că săptămâna viitoare, în ultimul weekend al lunii ianuarie, la inițiativa primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, se va organiza o amplă acțiune de igienizare și ecologizare a lacului Tăbăcărie.

„Orice participant este binevenit. Merităm un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Lipsa de bun simț a unora dintre noi a dus la apariția acestui peisaj dezolant. Dacă am arunca gunoiul în locurile special amenajate și am respecta mediul înconjurător, astfel de situații nu ar mai exista. Păstrați curățenia!“ au transmis aceștia.

Și city-managerul Constanței și-a anunțat prezența la eveniment, acuzând totodată conducerea ABADL de modul cum a avut grijă de lac.

„Week end ul viitor, poftesc pe toată lumea să ecologizăm lacul Tăbăcărie! Mă aștept să se înscrie, în primul rând, onor Apele Române, a căror prestație în domeniu mă dezamăgește de peste 20 de ani! Mediul de viață pe care îl „asiguram” faunei, nu i mediu de viată, e barbarie“, a scris Felicia Ovanesian pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, și Bogdan Bola, fostul director al ABADL a anunțat o campanie de igienizare:

„În privința lacului, din nefericire, acesta nu mai este în administrarea niciunei instituții la acest moment. Nici ABADL, nici Primăria Constanța nu pot interveni, din proprie inițiativă, pentru curățarea lacului, deoarece acesta nu mai este administrat de niciuna dintre entitățile mai sus menționate. (…) În această dimineață m-am întâlnit cu foștii mei colegi din ABADL și credem că am găsit o soluție de moment. ONG-ul “Act for tomorrow”, cu care Apele au un parteneriat stabil încheiat anul trecut și cu care am desfășurat vara trecută o campanie de igienizare a lacului, și-a arătat disponibilitatea deja de a colabora de urgență pentru o nouă campanie. Vom reveni cu detalii cât mai curând“ a transmis și acesta.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.