E posibil ca Tapangea să fie despăgubită doar pentru teren, nu și pentru ce a construit deja: 34.500 de euro

0
1092

Consilierii locali vor vota marți, 28 decembrie a.c., declanșarea procedurii de expropriere a terenului Georgetei Tapangea din Tomis Nord, pe care să fie amenajat un parc. Primarul Vergil Chițac propune acordarea de despăgubiri doar pentru teren, nu și pentru ce s-a construit deja.

Edilul-șef a inițiat proiectul de hotărâre pentru declanșarea procedurii de expropriere, de utilitate publică și interes local, a terenului proprietate privată, de 230mp, pe care să fie amenajată o grădină publică în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac. Expropriatorul va fi Municipiul Constanța, prin Consiliul Local și primar.

Suma estimată de administrația locală aferentă despăgubirii pentru terenul de 230 mp al Georgetei Tapangea, de pe strada Cișmelei numărul 21A, în zona blocului 3, este de 34.500 de euro, adică 170.730,15 lei, la cursul BNR din 3 decembrie a.c., bani ce vor alocați de la bugetul local.

Valoarea despăgubirii a fost stabilită de SC Management Consulting Solutions SRL, care a realizat în această lună un raport de evaluare

Primarul propune ca despăgubirea să se acorde doar pentru teren, care are o deschidere de 18m la strada Cișmelei, deoarece s-a aprobat studiul de prefezabilitate la momentul la care construcția nu era demarată, publicitatea hotărârii, care reprezintă act administrativ normativ, a fost asigurată, dar proprietarul terenului a început să construiască pe riscul său.

Proprietara va putea, însă, să atace posibila hotărâre a Consiliului Local în instanță. Deja Georgeta Tapangea are patru dosare în instanțele constănțene cu Primăria, încercând să suspende sau anuleze adrese sau contravenții cu privire la terenul din Tomis Nord.

După ce a obținut ordonanță președințială pentru suspendarea sistării lucrărilor de construire de pe strada Cișmelei, luni Georgeta Tapangea a reușit să anuleze, în instanță, procesul-verbal de contravenţie emis de Poliția Locală Constanța în luna iulie a.c. Astfel, aceasta poate construi pe strada Cișmelei spațiul comercial cu două etaje dorit.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.