INTERVIU cu viceprimarul Florin Cocargeanu: „Cel mai probabil, varianta finală a Regulamentului de acces în Peninsulă va fi supus votului consilierilor în ianuarie 2022”

0
745

Florin Cocargeanu, viceprimarul USR al municipiului Constanța a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre un subiect extrem de controversat: Regulamentul de acces în zona Peninsulară. Consilierii PNL și USR au înaintat amendamente privind modificarea acestuia.

Precizăm că instanța a decis suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă, iar până în momentul în care acest proiect de hotărâre va fi supus votului aleșilor locali, constănțenii pot înainta propuneri, aflându-se, pentru 30 de zile, în consultare publică.

Viceprimarul Cocargeanu a spus că amendamentele PNL USR nu au fost incluse în varianta urcată pe site-ul primăriei. Acesta susține că, cel mai probabil, proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor, în varianta finală, la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

„Eventualele modificări ale Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, mă refer la amendamente, ar intra în vigoare undeva la sfârșitul lunii ianuarie și aici a fost divergența în ceea ce îl privește pe primar. Totodată, dacă vă aduceți aminte, în ziua protestului, consilierii locali PSD au susținut că vor vota proiectul de suspendare al Regulamentului de Acces în Zona Peninsulară, care nu trebuia să fie neapărat pe 6 luni, putea fi până la momentul în care aveam acele modificări în vigoare. Am avut discuții cu ei, iar unul dintre cele mai importante amendamente, pentru că sunt multe, multe dintre ele au fost prinse și urcate pe site-ul primăriei și aflate în consultare publică, de exemplu programul pentru agenții economici să se modifice de pe timpul nopții, pe perioada dimineții de la 6.00 la ora 10.00. Cea mai importantă modificare este, crearea a două circuite pentru acces, să se poată funcționa fără a staționa, oprire, pentru că nu există locuri de parcare, în partea de nord și în partea de sud, care spunem noi că ar fi rezolvat foarte dintre problemele existente pe care le aveau locatarii. Aceasta a fost cea mai importantă dintre amendamente și a urmat decizia instanței. În acest moment regulamentul este suspendat. Înțeleg că se va face o solicitarea din partea celor afectați din Peninsulă și pentru o dezbatere publică. Cetățenii de acolo, la fel și agenții economici, au în continuare susținerea noastră. Legat de faptul că primarul a respins propunerile PNL-USR, acesta a respins amendamentele urcate în dezbatere publică, astfel varianta urcată de aparatul administrativ al primarului nu a cuprins și amendamentele noastre. Nu s-a ținut cont de ceea ce au propus consilierii locali prin grupul de lucru”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu.

„Am agreat o parte din modificări, se află ]n discuție cu cei din PNL. Sper ca până la sfârșitul acestui an să aibă o formă finală, să fie măcar urcat în consultare publică, dar și la HCL 77, privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, pe care doream să îl modificăm, iar în ceea ce privește acel HCL, ne vom așeza la discuții pentru o formă finală”, a mai spus Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța.

Pentru declarații complete vă invităm să urmăriți materialul VIDEO:

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.