E posibil să avem două pandemii suprapuse. Avertismentul a fost lansat de un cunoscut medic român

0
1810
Foto: Guliver/GettyImages

Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, a scris un mesaj pe Facebook, în care spune că este posibil să avem două pandemii suprapuse. Este vorba de virusul COVID şi cel cu noua tulpină din Marea Britanie. “Cea mai mare problemă este capacitatea limitată de a diagnostica noua tulpină”, a scris dr. Marius Geantă.

Testele PCR pot ridica, în cel mai bun caz, suspiciunea, dar nu pot diagnostica infecţia cu noua tulpină. Diagnosticul noii tulpini se face prin secvenţierea genomului virusului – o metoda nouă, diferită de PCR, care necesită echipamente, echipe pregătite şi analiză de date”, adaugă specialistul.

Noua tulpină nu determină în sine cazuri mai grave. Dar afectează mai mulţi oameni, ceea ce determină în total creşterea exponenţială a cazurilor grave de Covid. Acest lucru înseamnă implicit, creşterea şi mai mult a presiunii asupra sistemelor de sănătate.

De aceea, apariţia noii tulpini pune în discuţie, cum am remarcat deja în Marea Britanie, eficienţa intervenţiilor de sănătate publică (lockdown) – ne putem aştepta la măsuri restrictive din ce în ce mai severe, în lunile care urmează, în acele regiuni în care tulpina nouă va fi identificată pe scară largă”, susține medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.