E timpul să oferim iubire! VIDEO: De vorbă cu Adelina Toncean, fondatoarea asociaţiei care îşi ia AVION, să ducă în străinătate copii care au nevoie de intervenţii medicale complicate

0
269

Pe Adelina Toncean am cunoscut-o într-o altă viaţă a ei, când venise la o întâlnire de mână cu un băieţel blond, cu buzele albăstrui, dar zâmbind de fericire că este cu mama. Mama lui Cristi, băieţelul blond, adică Adelina, povesteşte cu drag şi dor despre “Blondie” al ei care nu mai este printre noi.

Adelina nu avea în plan să adopte un copil, mai ales unul cu grave probleme de sănătate, dar când l-a văzut pe Cristi în spital, abandonat, a ştiut că este băieţelul ei. L-a adoptat şi i-a oferit 11 ani de fericire. Cristi nu a fost singur, iar niciun copil nu trebuie să fie singur – aceasta este ideea din care s-a născut Asociaţia Blondie, un ONG care face tot posibilul ca micuţii născuţi cu malformaţii, care suferă de boli cumplite, să nu rămână singuri. Periodic, asociaţia fondată de Adelina Toncean organizează zboruri (închiriază avioane pentru copii) către ţări unde medicii au posibilitatea (competenţe şi dotări) să intervină chirurgical şi cu tratamente care redau şansa la viaţă unor copii pentru care România nu are deocamdată aceste resurse. Extraordinar este că Adelina şi colegele ei se ocupă de tot pentru ca familiile copiilor să se simtă în siguranţă şi fără grija costurilor de mii de euro, aferente unor astfel de zboruri.

Cel mai mic pacient care a ajuns în străinătate, pentru o intervenţie chirurghicală, avea 3 zile la momentul zborului. Până în clipa de faţă, Asociaţia Blondie a făcut posibile 70 de zboruri cu caracter medical, unul dintre ele fiind în plină pandemie, când Italia era declarată zonă roşie şi toate zborurile regulate erau anulate. Un copil a fost adus din Italia (unde fusese internat) în România, cu toată zbaterea aferentă unui astfel de demers!

Ar fi multe de spus, dar cel mai bine le explică Adelina în declaraţiile ei, oferite ziarului nostru chiar de ziua ei de naştere. La mulţi ani, Adelina! La cât mai multe reuşite – cât pe ce să uit: Asociaţia Blondie va avea propriul avion (ambulanţă aeriană), graţie unei sponsorizări. Avionul va fi utilizat exclusiv pentru ajutorarea celor în nevoie (nu va efectua niciun zbor plătit de vreun pasager). Toţi cei care simt că pot ajuta acest proiect impresionant, sunt invitaţi să o facă, pentru a deveni parte din ceva mare: iubirea faţă de semeni.

Detalii:

https://asociatia-blondie.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=21926&fbclid=IwAR3_maeq1LhTiAnYABuXlomaDgJm3BZuSR0ziKD7vWQdmkRAvuCOAdk0_QI

https://www.facebook.com/groups/410528917111902

P.S.: Urmăriţi VIDEO cu Adelina. Este emoţionant. Este, cum a scris Adelina pe Facebook, după cel mai recent zbor: “despre iubire. Despre sacrificiu. Despre vieți mici făcute să zboare să se facă mari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.