Elevii din Mihai Kogălniceanu vor avea o sală de sport la standarde europene

0
427

Primăria Mihail Kogălniceanu a demarat o licitație pentru achiziția de lucrări de construire în cadrul proiectului „Construire sală de sport Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu”. Astfel, peste 700 de elevi din cadrul liceului vor avea parte de o sală de sport la standarde europene.

În prezent în cadrul incintei școlare există o sală de sport în cadrul corpului C2. Aceasta este amenajată în cadrul unor foste săli de clasă și spațiul existent este subdimensionat pentru numărul mare de elevi. Necesitatea și oportunitatea proiectului au fost definite din perspectiva mai multor criterii, cel mai important fiind necesitatea unui spațiu cu destinația de sală de sport care să respecte normele în vigoare de sănătate și igienă, cu un minim de dotări.

Obiectivul general al proiectului vizează încurajarea dezvoltării locale în zonele rurale prin îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populație, creșterea calitații și atractivității sistemului educațional asigurându-se accesul la serviciile de bază și protejarea moștenirii culturale și naturale din comuna Mihail Kogălniceanu.

Terenul pe care va fi amplasată sala de sport este situat pe strada Kara Murat, nr. 37 și are o suprafață de 7.477,00 mp. Zona este echipată cu rețele de edilitare – apă potabilă, canalizare menajeră, gaze, telefonizare și rețele de date. Construcția propusă se va realiza în sistem cadre din beton armat turnate, planșeu din beton armat turnate monolit si ferme metalice pentru sustinerea șarpantei de peste sala de sport. Acesta nu va depăși P+2E.

Valoarea estimată a achiziției este de 1.034.862,48 lei fără T.V.A. Cei interesați pot depune oferte de preț prin platforma SEAP până la data de 25.05.2021.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.