Israel: 3 civili au fost ucişi şi 90 sunt răniţi după atacul lansat din Fâşia Gaza. ONU: Opriți violenţele acum, escaladează spre un conflict pe scară largă

0
387

Marți seară, 130 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza în Tel Aviv, cele mai multe dintre acestea fiind eliminate de scutul antirachetă al Israelului, transmite BBC, citat de G4Media.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, menţionând că preşedintele Joe Biden tocmai a primit o actualizare de la echipa sa de securitate naţională, principalul său obiectiv fiind dezescaladarea. Psaki a spus că Statele Unite condamnă atacurile cu rachete din partea Hamas şi a altor grupuri, inclusiv atacurile asupra Ierusalimului, iar sprijinul lui Joe Biden pentru „securitatea Israelului, pentru dreptul său legitim de a se apăra şi a-şi apăra poporul este unul fundamental şi nu se va clătina niciodată”. „Ierusalimul, un oraş de o asemenea importanţă pentru credincioşi din întreaga lume, trebuie să fie un loc de coexistenţei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

De asemenea, reprezentantul ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a făcut apel, marți seară, la oprirea focului, spunând că violențele ”escaladează spre un război pe scară largă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.