Elevii și-au ales noii lideri în mediul online: Constănțeanul Silviu Morcan, secretar executiv al Departamentului de Organizare Internă

0
282

Elevii reprezentanţi din întreaga ţară s-au întrunit în cadrul Adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, în mediul online. În cadrul evenimentului, reprezentanţii elevilor şi-au ales în perioada 29-31 iulie noii lideri, stabilind, de asemenea, iniţiativele pe care structura le va implementa în perioada următoare, militând pentru un sistem educaţional de calitate.

Participanţii s-au implicat în dezbateri privind scenariile propuse de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru începerea anului şcolar 2020-2021, conturând o serie de propuneri care vor fi înaintate factorilor decizionali; fiind, totodată, creionată şi o serie de repere privind organizarea alegerilor pentru funcţiile din Consiliul Elevilor, având în vedere situaţia actuală.

Elevii reprezentanţi au analizat situaţia privind acordarea burselor şcolare, pentru a identifica noi mecanisme de presiune asupra autorităţilor, sub egida demersului “Burse în toată România!”. Deoarece campania electorală pentru alegerile locale a început, iar candidaţii îşi lansează platformele de candidatură, Consiliul Naţional al Elevilor a stabilit multiple direcţii de acţiune orientate spre conştientizarea şi asumarea de către candidaţi a obiectivelor prezente în scrisoarea de angajament lansată recent de structură.

De asemenea, cu acest prilej, participanţii au ales noii lideri ai mişcării de reprezentare a elevilor la nivel naţional. În urma exprimării votului Adunării generale, noua componenţă a Biroului executiv al Consiliului Naţional al Elevilor este următoarea:


– preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor: Rareş Voicu, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila – secretar executiv al departamentului de organizare internă: Silviu Morcan, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Vizionează candidatura pentru funcția de secretar al departamentului de organizare internă!

În aceste momente, Silviu Morcan, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Constanța, își susține discursul de candidatură pentru funcția de secretar al departamentului de organizare internă.Secțiunea de comentarii este deschisă pentru toți elevii care vor să își cunoască reprezentanții și să le adreseze întrebări cu privire la propunerile acestora pentru noul mandat.

Publicată de Consiliul Național al Elevilor pe Miercuri, 29 iulie 2020

– secretar executiv al departamentului de educaţie şi comunicare (relaţii externe): Antonia-Karina Caramihai, preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti.

– vicepreşedinţi: Cătălin Ilieş, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj, alături de Octavian Sandu şi Rafael Barac Bologa, în urma prelungirii mandatelor. – Membru al Comisiei Naţionale de Etică: Călin-Mădălin Oinea, delegat al Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş.

În contextul actual, reprezentarea elevilor este un factor vital în procesul de creştere a calităţii actului instructiv-educativ. Se dă, aşadar, startul unui nou an în care toate eforturile reprezentanţilor elevilor se vor concentra în jurul aceluiaşi ideal: un sistem de învăţământ performant, eficient, centrat pe beneficiarii săi primari.

“În contextul de faţă, în care ne apropiem cu paşi repezi de începerea anului şcolar, CNE îşi asumă în mod activ rolul de structură de reprezentare a tuturor elevilor. În perioada următoare, ne dorim să lucrăm alături de decidenţi pentru a realiza un set de norme de aplicare a scenariilor privind începerea anului şcolar, astfel încât elevii să aibă parte de o educaţie de calitate, respectând, totodată, măsurile de siguranţă“, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.