Emanuela Gavrilă intenționează să instituie un Corp de Control în Costinești, dacă va câștiga alegerile locale

0
539

Candidatul la Primăria Costinești, Emanuela Gavrilă a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press, marți, 9 iunie a.c., despre proiecte pe care le are în vedere, dacă va câștiga alegerile locale.
Unul dintre acestea se referă la groapa de gunoi din Costinești, care, în urma unui control făcut prin anul 2017 de Garda de Mediul au fost constatate mai multe nereguli:

Autogunoierele descărcau gunoiul lângă stația de sortare și nu în interiorul acesteia, accesul nefiind posibil pentru mașini, astfel încât se degajă un miros greu de suportat, deșeuri depozitate în zone interzise, lipsa echipamentului de spălare a roților mașinilor care ies din zona depozitului, cantități semnificative de anvelope uzate depozitate, amestecate printre deșeurile reciclabile și menajere, lipsa gardului ce împrejmuiește depozitul.

Emanuela Gavrilă a declarat:

“Gropa de gunoi din Costinești. Acum ceva timp am făcut o petiție, am adunat patru inși la fața locului deși petiția a fost semnată de peste 1000 de persoane. Dacă aș fi fost consilier aș fi venit cu o propunere referitoare la această groapă de gunoi: să o închidem, să o mutăm. Nu respecta toate normele pentru a fi o groapă ecologică, nu aveau bandă de selecție a gunoaielor, nu acopereau cu pământ gunoiul.
Mi s-a spus că nici acum nu trag membrană, repet din ce am auzit.
S-a ajuns ulterior la cumpărarea unei benzi de gunoi, dar doar pentru că a ajuns la urechile celor din București ilegalitatea aceasta pentru că la Constanța nu s-a mișcat un deget.
Dacă un consiler venea cu o propunere pentru insituirea unei comisii de voluntari referitoare la instituirea unui Corp de Control. Groapa nu are autorizație. Dacă voi ajunge primar voi institui acest Corp de Control”,
a declarat Emanuela Gavrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.