Emisiune numismatică a BNR cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”

0
116
Emisiune numismatică a BNR

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, cu data de 11 octombrie 2021, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

Caracteristicile tehnice ale monedelor sunt următoarele:

Caracteristici tehnice Monedă Monedă
Metal/Valoare nominală argint/10 lei tombac cuprat/1 leu
Titlu 999‰
Formă rotundă rotundă
Diametru 37 mm 37 mm
Greutate 31,103 g 23,5 g
Calitate proof proof
Cant zimțat zimțat

Aversul monedei din argint prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „10 LEI”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, ,,INSTITUTUL CANTACUZINO”.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „1 LEU”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, „INSTITUTUL CANTACUZINO”.

Pe reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat redă clădirea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” și inscripțiile ,,100 DE ANI” și «INSTITUTUL ,,CANTACUZINO”».

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt:

·        415,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare;

·        110,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului ,,Cantacuzino” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.