Se va întruni CJSU pentru stabilirea noilor restricții în municipiul Constanța: se va institui carantina de weekend

0
2332
Traficul rutier supravegheat de poliție. FOTO Cătălin SCHIPOR

În cursul zilei de marți, 5 octombrie a. c. , se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța pentru că incidența în municipiul Constanța ce va fi raportată astăzi va depăși cifra 6, potrivit reprezentanților Prefecturii.

UPDATE: Rata de infectare raportată marți, 5 octombrie a.c., în municipiul Constanța este de 6,36 la mia de locuitori.

Astfel, se vor impune noi restricții și carantină de weekend în municipiul Constanța. Precizăm că în județul Constanșa, în localitățile Techirghiol, Mihail Kogălniceanu și Bărăganu a fost instituită carantina de weekend de luni, 4 octombrie ac.

În UAT-urile din județul Constanța se menține în mod obligatoriu purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zonă de așteptare – dar, spații exterioare aparțin instituțiilor și autorităților publice etc.).

Restricții

Localități cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 05.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schema completă, ori trecuți prin boală.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.