EMOŢIONANT. Un copil a fost găsit pe marginea unui pârâu: “În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului”

0
213

Un băiețel diagnosticat cu sindromul Down a dispărut de acasă, însă a fost găsit , teafăr, într-o zonă împădurită la aproximativ 400 de metri de locuința sa din Bengești-Ciocadia, într-o zonă cu vegetație densă.

Ionuţ Mocîrcioiu este numele polițistului din Târgu Jiu care l-a găsit pe băiețelul în vârstă de 7 anișori, dat dispărut de către familie în după-amiaza de luni, 18 septembrie a.c.

„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna ! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere.”

Acest lucru ne-a declarat colegul nostru și așa își va aminti toată viața cel care împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari au făcut tot ce era posibil, în această după-amiază, ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

Băiețelul din brațele colegului nostru își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie, datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestor meserii.

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma colegului nostru este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi, în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi.

Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii.

Iar mobilizarea a fost exemplară!

În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, băiețelul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat.

“Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu!”

Acestea au fost cuvintele colegului nostru, Ionuț, agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, încadrat din 2016, cel care poartă cu mândrie pe uniforma lui conturul lăsat de omulețul salvat.

FELICITĂRI TUTUROR!
În comentarii îi puteți vedea pe toți cei care astăzi au salvat o viața! Mulțumim!
“, se arată în postarea MAI.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.