FOTO. Haos pe Șoseaua Mangaliei din Constanța: trafic foarte aglomerat din cauza lucrărilor de pe podul de la Doraly

0
93

Este haos în traficul din municipiul Constanța. Se lucrează în mai multe zone din oraș, pe principalele artere, astfel că, se crează ambuteiaje ce întind nervii șoferilor, din cauza timpului petrecut în cozile formate.

Pe lângă zona Icil- Casa de Cultură, zona centrală, și pe Șoseaua Mangaliei traficul este extrem de aglomerat, din cauza lucrărilor ce se desfășoară, în aceste momente, pe podul de la Doraly.

Acestea fac parte din proiect de îmbunătățire a mobilității urbane pe Șoseaua Mangaliei – inclusiv pasajul rutier și Bulevardul 1 Mai.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport pe Bd. 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. În vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul se vor introduce benzi dedicate transportului public si cu bicicleta, se vor reabilita trotuarele și partea carosabila.

Scopul acestor intervenții este, în principal, reducerea emisiilor GES și promovarea mobilității urbane durabile prin realizarea de investiții în infrastructura de transport public urban și în infrastructura specifică deplasărilor cu bicicleta și pietonale, în vederea asigurării circulației libere și în condiții de siguranță a persoanelor. Toate acestea vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vieții cetățenilor și vizitatorilor din municipiul Constanța.

Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 lei din care valoare eligibilă 69.800.962,02 lei și valoarea cofinanțării eligibile de 1.396.019,24  lei.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.