Enesciana, la TNOB Constanța, în cadrul Festivalului George Enescu

1
67

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ prezintă două evenimente culturale.

Vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 19.00, Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” susține un concert simfonic dirijat de Stasie Gonikberg.

Stasie Gonikberg este o pianistă, dirijoare și compozitoare născută în Ucraina. Ea și-a urmat studiile la Academia de muzică și dans din Ierusalim, Israel; Universitatea de stat din Montclair, New Jersey și Colegiul Mills, California. A fost profesor de pian la Tihon LeAkademia HaMusika din Ierusalim, Israel; Școala de muzica IRAR din Ramle, Israel și Asistent universitar la Colegiul Mills. A participat la nenumărate concerte în SUA, Ucraina, Europa și Israel.

În program:

 • G. Rossini – Uvertura la opera ”Bărbierul din Sevilla”
 • F. Mendelssohn – Uvertura ”Hebridele”
 • L. van Beethoven – Simfonia nr.6 în Fa Major, Op. 68 ”Pastorala”

Duminică, 19 septembrie 2021, de la ora 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ prezintă, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“, ediția a XXV-a, spectacolul de balet neoclasic „Enesciana“.

Acesta a primit Trofeul Galei Premiilor Operelor Naționale, ediția 2016, pentru cel mai bun spectacol românesc.

Proiectul „Enesciana“ este realizat pe muzica Simfoniei Nr. 4 (numită și „simfonia de școală“) compusă de George Enescu. Această simfonie „de studiu“ compusă de Enescu (se pare în jurul anului 1898), la vârsta de 17 ani, a fost terminată de Pascal Bentoiu.

Regia şi coregrafia sunt semnate de Horaţiu Cherecheş.

Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa, pe data de 13 noiembrie 2015.

 • Muzica: George Enescu – Simfonia nr. 4 „de şcoală“
 • Regia și Coregrafia: Horaţiu Cherecheş
 • Scenografia şi costume: Horaţiu Cherecheş
 • Light design: Horațiu Cherecheș, Arasound Design
 • Asistenți coregrafie: Monica Cherecheş, Irina Mihaiu
 • Regia tehnică: Gelu Râpă
 • Soliști: Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu, Scot Baldie, Irene Tomassetti, David Wall, Ella Slingsby, Daia Kashiwaba,Yuria Soeta, Keita Kamijyo Mayura Takase, Mihai Pâslaru, Oana Dincă, Marius Adrian Marin, Iguacel Sánchez, Marius Ștefan Marin, Sakura Okamura, Marco Alexandre Vicente, Mayu Takahashi, Reita Miyashita, Keito Shimomura

V.I.

1 COMENTARIU

 1. Daniela Vladescu chiar nu va este rușine sa defilati în continuare cu abuzatorul Horațiu Cherecheș? Rușine TNOB…RUSINE DANIELA VLADESCU. HUUUOOO…. un om cu dosar penal și acuzat de avansuri sexuale nu are ce sa caute în teatru. Alo …MINISTERUL CULTURII CAND II DAI PE ASTIA AFARA????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.