Erou în timpul liber! Plutonierul major Rusu Petrică a intervenit pentru a scoate victimele din mașinile implicate într-un grav accident

0
1573

Un accident rutier grav a avut loc, joi, 28 ianuarie a.c, pe strada Constantin Aldea din Constanţa, soldat cu trei victime.


Din primele cercetări, un autoturism a intrat într-un stâlp şi un copac, trei persoane fiind rănite. Pentru una din persoanele aflate în autoturism a intervenit Descarcerarea.


Dar până să ajungă la fața locului miliarii ISU Dobrogea, un pompier, aflat în timpul liber, alertat de soție despre poducerea accidentului din apropierea locuinței sale, s- a deplasat de urgență acolo și a intervenit, împreună cu martorii să scoată prima victimă din mașina răsturnată.

Pentru că este un salvator, colegii ISU Dobrogea au relatat pe pagina de Facebook șirul celor petrecute:

Salvator chiar și în timpul liber!

Colegul nostru, plt.mj. Rusu Petrică a fost sunat de soție că la coltul străzii unde locuiesc s-a întâmplat un accident cu o mașină răsturnată. Fără să stea pe ganduri a pus o greacă pe el și ghete în picioare, fugind spre zona indicată.
Acolo mai multe persoane țineau de mașina răsturnată pe lateral, sprijinită între un copac și un stâlp cu cabluri electrice.

A vazut prima victimă și susținând capul acesteia, a reușit împreună cu oamenii din jur să îl scoată din mașină. Apoi i-a spus soției să îi susțină capul până la ajungerea ambulanței, după care s-a întors la masina și pe partea șoferului, prins în centura, era un alt tânăr.
A taiat centura dupa ce a văzut că își trage picioarele spre el și le poate mișca, și l-a scos pe geam împreună cu cei de acolo. Ulterior, l-a intins pe asfalt și a rugat o altă persoană să îi susțină capul, între timp au sosit și colegii care încadrau echipajul de prim ajutor și un echipaj SAJ și Descarcerarea. Colegul nostru s-a întors la mașină și persoana din dreapta-față avea picioarele prinse în bord.
I-a susținut corpul până s-a reușit decopertarea plafonului, luându-i pulsul la gât și vorbind cu el, împreună cu colegii de pe Descarcerare au reușit sa îl imobilizeze și să îl pună pe targa lopata și apoi fiind predat echipajului SMURD C.

FELICITĂRI! Mereu salvatori!”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.