Premierul Cîţu a descins la Matei Balș și anunță măsuri: “Salariile mari trebuie justificate. Vă promit că vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcție”

0
155

Florin Cîțu, premierul României, a mers, sâmbătă, 30 ianuarie a.c., în vizită la Spitalul Matei Balș, unde 6 oameni au murit în incendiul izbucnit vineri, șeful Guvernului spunând că vinovații vor răspunde ‘indiferent de funcția pe care o au’.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a scris premierul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.