Erou în timpul liber: un pompier contănțean a salvat un bebeluș de la moarte

0
70

Chiar dacă nu și-a îndeplinit visul de a deveni cadru medical și de a salva vieți, destinul i-a arătat unui cadru militar că poate salva viața cuiva și purtând cu mândrie uniforma de militar, ca pompier.

Iar povestea lui Romică din Constanța este demnă de relatat. Aceasta a salvat un bebeluș nepăsându-i că își poate pune viața în pericol.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne este așternută o întâmplare ce i-a schimbat și marcat viața acestuia, de acum 15 ani, pe care și-o aduce aminte în orice clipă.

La vremea aceea, aștepțnd autobuzul în stație a observat un copil în cărucior, lăsat de mama acestuia chiar în fața unui autobuz staționat fără să-și dea seama că va pleca în curând, însă Romică fiind atent a smuls copilul din cărucior de îndată ce autobuzul s-a pus în mișcare, ținând copilașul strâns la piept și aruncându-se pe spate pentru a-l proteja pe micuț. A evitat astfel o tragedie de proporții, iar întreaga poveste poate fi citită mai jos:

”Și-a dorit dintotdeauna să fie medic.

S-a pregătit și a reușit să ia examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Constanța.

Însă, după primul an de facultate, părinții nu i-au mai putut plăti taxa de studii, astfel că Romică a trebuit să renunțe la visul lui.

Nu-i nimic, le-a spus, voi găsi eu o cale să salvez oameni!

În anul următor, după examenele luate, Romică îmbrăca haina militară a salvatorilor, ca pompier în Constanța.

Cariera și-a început-o printr-o întâmplare pe care nu are cum să o uite niciodată.

La finalul turei de serviciu, în timp ce aștepta autobuzul să meargă acasă, a observat o femeie care-și lăsase copilul în cărucior, în fața unui autobuz staționat, atât de aproape de acesta, încât nu putea fi observat de șofer.

În momentul în care autobuzul s-a pus în mișcare, Romică și-a dat seama că o tragedie e pe cale să se întâmple chiar la câțiva metri în fața sa și n-a mai stat pe gânduri!

A alergat cât a putut de tare spre cărucior, strigând la șofer să oprească. Dar șoferul nu l-a auzit, a continuat deplasarea și a lovit căruciorul, însă chiar atunci colegul nostru a reușit să ia bebelușul în brațe și să se arunce pe spate pentru a-l proteja.

Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă: o decizie de moment și o viață salvată, sub privirile îngrozite ale tuturor celor prezenți și ale unei mame înmărmurite.

Ca de obicei, era îmbrăcat în uniformă, pe care o purta cu mare mândrie, însă care acum era udă și plină de noroi.

Așa a urcat și în autobuzul spre casă, fără să mai realizeze acest lucru, cu gândul doar la bebelușul salvat, la mama care a trăit clipe de coșmar și la propriile emoții care acum îl copleșeau. O voce din autobuz i-a atras atenția, cu reproș:

– Pe vremuri, exista respect față de haina militară. Acum ne batem joc de ea, cum poți să umbli cu uniforma așa murdară?

– Domnule, știți cum a ajuns așa? Acum 40 de minute am salvat un copil de la moarte și pentru asta a fost nevoie să mă arunc pe jos și, credeți-mă, în astfel de momente nu mai contează cu ce ești îmbrăcat. Uniforma o să fie curățată și mâine o să arate impecabil, însă va fi mai valoroasă! Va avea în plus…o viață salvată.

Romică a coborât din autobuz cu lacrimi în ochi, dar în aplauzele călătorilor.

De la întâmplarea aceasta au trecut 15 ani…15 ani în care uniforma aceea impecabilă este și mai valoroasă, pentru că la ea s-au adăugat zeci de persoane salvate.

Multe dintre aceste fapte s-au petrecut în timpul său liber, când Romică își lua în grabă costumul de intervenție pe care îl are acasă și venea în sprijinul colegilor. Pentru că așa a promis, SĂ AJUTE OAMENII!

Cu orice risc, chiar dacă, la rândul său, este tatăl a trei copii!

Și ca să înțelegeți cât de frumos și de sensibil este sufletul acestui OM, vă spunem că în timpul liber pictează, sculptează și cântă pe versuri scrise chiar de el.

Am ales să-l postăm dintr-un singur motiv: pentru că MERITĂ din plin!

Mulțumim, OMULE, pentru lecția de omenie pe care ne-o dai în fiecare zi!

P.S. Romică, suntem convinși că ai fi fost un medic excepțional, dar noi ne bucurăm că faci parte din familia extraordinară a salvatorilor!.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.