Omenie înaintea legii. Ministrul Marcel Vela, mesaj pentru doi polițiști din Constanța

0
1863
Foto: arhivă

Doi agenți de Poliție din cadrul Secției 3, din Constanța, au fost felicitați de Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, după ce au dat dovadă de omenie și spirit civic. În cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, polițiștii se aflau în patrulare în stațiunea Mamaia, când au observat o mașină staționată pe marginea apei, acest lucru fiind interzis prin lege.

Ionuț și Andretii, căci despre ei este vorba, au crezut că este vorba despre un teribilist, care profită de vremea frumoasă și plaja liberă. Ajunși în dreptul mașinii, s-au legitimat, însă reacția șoferului a fost complet neașteptată. Povestea a fost postată de Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

“-Domnilor polițiști, știu că am greșit, dar altă soluție nu am avut. Copilul meu este foarte bolnav și trebuie să îi dau zilnic tratamentul medical. A zis că îl ia doar dacă îl duc pe malul mării. Încerc de mai bine de o oră să îl conving. Altă soluție nu am avut. Nu puteam să îl iau în brațe. Vă rog să mă credeți că sunt disperat. Acum două minute am reușit să îl conving să ia tratamentul și starea lui s-a ameliorat.

Polițiștii au observat băiatul din mașină, dar și disperarea din ochii tatălui. Băiatul suferea de o boală cumplită și, din păcate, suferința sa era vizibilă.

– Stați liniștit, domnule. Vă ajutăm noi să ieșiți de aici, i-au spus cei doi polițiști văzând curioșii care se adunau în apropiere, o parte dintre ei exprimându-și nemulțumirea față de prezența acelei mașini pe plajă.

Bărbatul știa că este admonestat de cei din jur. De cei care nu îi știau povestea și suferința.

“-Nu o să vă amendăm. Sancțiunea este de 10 mii de lei. O să vă dăm un avertisment. Aceasta este soluția legală. Și vă dorim multă putere și sănătate copilului.”

La final, doi bărbați care au asistat de pe margine și care nu știau ce s-a întâmplat cu adevărat, le-au transmis celor doi polițiști:

“-Sper că i-ați dat să se sature!”

Cât de ușor este să îi judecăm pe cei din jur și să aruncăm cuvinte jignitoare pentru nimic, fără să știm adevărata poveste.

Dacă ar fi știut, oare ar mai fi spus asta?

Poate că acel om, acel tată, era deja sătul de atâta suferință!

Colegii mei le-au răspuns simplu:

“-Ne-am făcut datoria…de a fi OAMENI!”

Le mulțumesc colegilor mei, pentru gestul moral și dovada de înțelegere, dar și profesionalism.”, este mesajul Ministrului de Interne.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.