Ești curios când consumul tău de alcool devine periculos? Peste 3000 de români s-au testat: evaluează-ți și tu consumul personal de alcool ONLINE!

0
141

Ești curios când consumul tău de alcool devine periculos? Știi cât consumi? Anul acesta, poți să-ți evaluezi consumul personal de alcool ONLINE, aici, în cadrul evenimentului “Săptămâna Națională de Testare a Consumului Personal de Alcool”. Te invităm să-ți faci Testul AUDIT pe saptamanaaudit.ro, iar în 5 minute poți afla în ce măsură consumul propriu de alcool îți afectează sănătatea.

Până miercuri, 7 iulie a.c., ora 07.00, 3.512 români și-au evaluat consumul personal de alcool.

Testul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat si validat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aplicat deja în peste 190 de țări, cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc.

În doar 5 minute, poți să îți evaluezi singur consumul de alcool, răspunzând la cele 10 întrebări. Anul acesta, te invităm să-ți faci Testul AUDIT pe www.saptamanaaudit.ro, ONLINE, timp de 7 zile (5-11 iulie 2021), în cadrul evenimentului ”Saptamana Nationala de Testare a Consumului Personal de Alcool”.

O echipă de specialiști și voluntari ALIAT va fi disponibilă online, pentru a oferi asistență în aplicarea Testului AUDIT și consiliere pentru cei care solicită, prin intermediul Chat Box-ului din Homepage. Persoanele care, în urma completării chestionarului online, vor afla că au un consum de alcool riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea necesară de care vor beneficia.

Completarea chestionarului este confidențială și anonimă. Singurele date colectate și analizate vor ajuta specialiștii ALIAT și INSP să înțeleagă mai bine la nivel național fenomenul consumului problematic de alcool și să dezvolte pe viitor programe de prevenire eficiente.

Vă așteptăm în maratonul național ONLINE de o săptămână în care ne propunem să avem cât mai mulți români care fac Testul AUDIT pentru a-și evalua consumul personal de alcool și a afla de la specialiști cum să evite problemele de sănătate“, susțin reprezentanții ALIAT.

În 2019, Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) – cea mai veche organizație non guvernamentală în domeniul adicțiilor, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), principalul partener al evenimentului, au dat startul primei campanii de testare a consumului personal de alcool în rândul românilor: 5 iunie – Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool. Cu această ocazie, în cadrul unui eveniment național, am încurajat cât mai mulți români să vină în centrele de testare, unde și-au putut evalua nivelul de consum de alcool prin efectuarea testului AUDIT.

Peste 14.400 de persoane au completat acest chestionar, în peste 200 de centre în toată țara, cu ajutorul celor aproape 600 de voluntari. Au aflat în ce categorie de risc se află, ce înseamnă prea mult sau un consum dăunător pentru sănătate și cum să aibă grijă de ei.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.