Eugen Tomac, preşedintele PMP: Orice împrumut care depășește 5% din bugetul unei comunități să fie validat printr-un referendum on-line

0
195
Claudiu Palaz, Eugen Tomac, Elena Băsescu

P.M.P. Constanța a organizat joi, 26.11.2020, o conferință de presă, la care au participat atât candidații partidului pentru Senat și Camera Deputaților, Claudiu Palaz și Elena Băsescu, cât și președintele P.M.P., Eugen Tomac. P.M.P. va susține viitorul Guvern își va asuma propunerile privind reducerea numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

Aflat la Constanța, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, candidat pentru Camera Deputaților, s-a arătat indignat că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, politicienii altor partide vin și propun idei deja promovate și pe care P.M.L. le-a susținut de mai mulți ani. 

„De exemplu, povestea aceasta cu eliminarea pensiilor speciale. Este o gogoașă. Nici PSD, nici USR nu au făcut mare lucru, pentru că implicit inițiativa PNL a fost construită de așa fel să nu reușească. Toți am votat eliminarea pensiilor speciale în Parlament, dar atunci când introduci toate pensiile sociale într-o singură lege este evident și de la sine înțeles că acest demers este sortit eșecului. Singurul partid care a propus în Parlament inițiative legislative prin care, exact așa cum au fost instituite, să fie abrogate aceste legi, este P.M.P. Noi nu am propus o lege pachet, noi am propus inițiative care vizează, de exemplu, eliminarea pensiilor speciale, indemnizațiile de vechime pentru senatori și deputați, pentru aleșii locali. Noi am propus aceste inițiative, ele sunt în Parlament. Mai mult decât atât, legea care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este o inițiativă distinctă. Noi nu am băgat la pachet militarii și magistrații pentru că noi considerăm că cel puțin în cazul militarilor care au fost în teatrele de operațiuni, statul trebuie să mențină pensiile speciale. Acești oameni și-au riscat viața pentru demnitatea națiunii române, pentru onoarea României. (…) Tot acest circ pe care l-au făcut parlamentarii zilele astea nu le face cinste, indiferent de partidul din care provin, pentru că legea asta este în Parlament din 2018, în Senat a fost adoptată și mai are nevoie de un singur vot pentru a elimina pensiile speciale, de ce nu există voință? Trebuie doar votată în Camera Deputaților.

Am mai văzut partide care au promis în această campanie că vor introduce alegerea primarului în două tururi în viitorul Parlament. Iarăși, o minciună: legea este în Parlament din 2018, propusă de P.M.P., adoptată de Senat, se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de mai bine de un an. Niciun partid nu a vrut în mod real să facem front comun și au existat situații în care puteam vota această lege, și fără P.S.D. și fără U.D.M.R. Nu a existat voință politică pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi. (…)

De ce timp de patru ani cei din U.S.R. nu au propus nicio inițiativă legislativă prin care să reducem numărul de parlamentari de la 500 la 300? Singurul partid care a făcut un asemenea demers (deci noi nu propunem și nu promitem, noi am făcut) este P.M.P. Noi am depus această inițiativă de două ori: o dată a fost respinsă în bloc de toate partidele, a doua oară a fost adoptată în Senat, se află de un an pe ordinea de zi a Camerei Deputaților“, a spus Eugen Tomac.

În plus, P.M.P. vrea să propună și un proiect de lege pentru ca orice împrumut care depășește 5% din bugetul unei comunități să fie validat printr-un referendum on-line, pentru ca cetățenii să știe pentru ce se împrumută primarul în numele lor.

Președintele P.M.P. a declarat și că dacă Legea sănătății propusă de partidul său în Parlament ar fi fost acceptată, nu s-ar mai fi întâmplat tragedia de la Piatra Neamț, în primul rând pentru că P.M.P. a propus depolitizarea sistemului de sănătate. 

Fiica fostului președinte, Elena Băsescu, candidatul P.M.P. Constanța pentru Camera Deputaților, a precizat că că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. 

„Am constatat cu amărăciune că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze.

Prima este municipiul Constanța, care bineînțeles are și el resurse care nu sunt exploatate la maxim, și mă refer aici la platforma continentală a Mării Negre, la poziția geostrategică a Portului și la multe alte resurse. A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră. Aș vrea să includ aici și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza NATO și care are o infrastructură excelentă și arată ca un oraș. A treia viteză este reprezentată de restul localităților, care par uitate de autoritățile locale și de cele de la nivel național. Sunt localități care nu au apă și canalizare, gaze, locuitorii din aceste localități se încălzesc la sobe cu lemne.

Angajamentul P.M.P. Constanța este să nu mai existe acești cetățeni de mâna a doua și a treia. Ne dorim, dacă vom fi aleși în Parlament, să sprijinim autoritățile locale ca, până în anul 2024, 80% dintre localități să aibă gaze, să sprijinim micii agricultori, ne dorim să aducem internet în toate școlile, bineînțeles asta după ce se rezolvă problema grupului sanitar neconform din spatele curții și a avizului de incendii. Ne mai dorim să îi sprijinim pe cei care doresc să facă agroturism, să dezvoltăm sistemul de irigații și apa pentru fermieri să fie mai ieftină, ne dorim servicii de salubritate mai ieftine pentru tot județul Constanța“, a declarat Elena Băsescu.

La conferința de presă a luat cuvântul şi preşedintele P.M.P. Constanţa, Claudiu Palaz, candidat pentru Senatul României.

„Este, într-adevăr o altfel de campanie. Probabil că peste 100 de ani o să mai avem ocazia să ne trezim sau cel puţin nu ne dorim să mai facem o astfel de campanie, pentru că e groaznic ca mod de desfăşurare. Nici până la această dată nu ni s-a spus exact cum trebuie să procedăm, chiar dacă ne-am adresat instituţiilor statului, în speţă Prefecturii Constanţa. Cred că nici ei nu cunosc cum ar trebui să se desfășoare campania și atunci noi am considerat că avem posibilitatea să facem acest lucru, să ne deplasăm în localităţi şi vom face în continuare această campanie din om în om, pentru că înseamnă că legea ne permite din moment ce nu am primit această interdecție din partea Instituției Prefectului , deci noi procedăm în mod legal în modul în care desfășurăm această campanie electorală“, a spus Claudiu Palaz.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Constanța

Executat de Focuspress Online SRL – www.focuspress.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.