Evaluările naționale, olimpiadele și concursurile, anulate. Iată ce se întâmplă în cazul tezelor

0
281

Ordinul de ministru prin care sunt anulate evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial. Același document cuprinde și anularea simulărilor de la Bacalaureat și de la Evaluare Națională.

“Se aprobă suspendarea organizării desfășurării evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, a simulării Evaluării naționale la clasa a VIII-a și a simulării examenului de Bacalaureat, în anul școlar 2019-2020”, prevede ordinul semnat de Monica Anisie.

Anul acesta elevii de clasele a II-a, a IV și a VI-a nu vor mai susține evaluările naționale. Mai mult, toate olimpiadele și concursurile se vor anula.

„Am emis un ordin de ministru prin care am suspendat evaluările naționale la clasa a II-a, a IV si a VI-a, olimpiadele și concursurile. Sesiunea de Bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată”, a anunțat Monica Anisie.

De asemenea, simularile examenelor naționale 2020 vor fi și ele anulate.
“Simulările sunt anulate. Nu mai putem susține simulările, însă aceste simulari le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziția elevilor de clasa VIII-a și a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. În emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Național de Evaluare și Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă”, a afirmat ministrul.

În ceea ce privește tezele pe care trebuie să le susțină elevii pe semestrul al II-lea, acestea vor avea subiecte concepute din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020, data de la care elevii și profesorii au fost nevoiți să stea acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.