Se dau toți banii înapoi! Anunțul făcut de Guvern: Așa este normal; ordonanţele militare ne permit să luăm măsuri graduale

1
847

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a dat asigurări că fermierii afectaţi de secetă vor primi în acest an despăgubiri din partea statului. El a precizat că şi apiculturii afectaţi de secetă vor primi sprijin prin Programul Naţional Apicol, care urmează să fie adoptat prin hotărâre de Guvern.

Ministrul a avut sâmbătă o întâlnire cu oficialităţile din Tulcea pentru a afla situaţia culturilor din judeţ şi suprafeţele irigabile şi a menţionat că autorităţile sunt preocupate să asigure funcţionarea sistemului de irigaţii.

„I-am asigurat pe fermieri că toţi cei care vor suferi pagube din cauza secetei anul acesta vor primi despăgubiri pentru că aşa e normal. Comitetele pentru situaţii de urgenţă se vor întruni şi vor merge să evalueze dimensiunea pagubelor, astfel încât să avem o imagine cât mai obiectivă, să ştim exact câţi bani trebuie să alocăm, iar fermierii să fie despăgubiţi”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Oros a mai spus că şi apiculturii afectaţi de secetă vor primi sprijin prin Programul Naţional Apicol care urmează să fie adoptat prin hotărâre de Guvern.

„Ne preocupăm acum ca pe toate suprafeţele irigabile să fie apă suficientă. Am alocat bani atât pentru modernizarea infrastructurii principale cât şi pentru extinderea infrastructurii secundare, precum şi pentru plata apei şi a curentului până la pompele de punere sub presiune. Îi îndrumăm pe fermieri să facă cereri de încheiere a contractelor pentru ca apa să ajungă la culturi”, a menţionat ministrul Oros.

În ceea ce priveşte piscicultura, ministrul Agriculturii a precizat că platforma deschisă producătorilor agricoli este deschisă şi celor piscicoli din Delta Dunării.

„Ordonanţele militare ne permit să luăm măsuri graduale şi de câte ori e nevoie. Asta nu înseamnă că peste o săptămână sau două, pe anexa aceea nu poate să apară sau să dispară un aliment sau două, în funcţie de evoluţia stocurilor şi de cum funcţionează şi piaţa europeană. Toate statele europene sunt îngrijorate şi fiecare încearcă să-şi ia măsuri asiguratorii”, a mai spus ministrul Agriculturii.

1 COMENTARIU

  1. Din cw bani oameni buni? De unde luati daca nimeni nu a prea muncit perioada asta? Trezireea guvernanții lui peste! Nu mai faceti promisiuni deșarte și nefondate!!!!! O sa ramanem cu bugetul vai de noi si atunci sa vezi ce criza economica vom avea!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.