Examenele auto continuă în perioada carantinării municipiului Constanța: iată în ce condiţii

0
994

Municipiul Constanța a intrat în carantină vineri, 20 noiembrie a.c., începând cu ora 20.00, după ce cazurile de infectare cu virusul Sars-Cov-2 au ”explodat”, iar incidența a avut o creștere alarmantă în decursul ultimei săptămâni.

Carantinarea orașului s-a decis în ședința de joi, 19 noiembrie a.c., a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), urmare a analizelor de risc epidemiologic efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța și a avizului dat de Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Totodată, mai multe localițăți vor intra în carantină: Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu, Agigea, Lumina etc., unde incidența a trecut de cifra 6.

Potrivitor măsurilor adoptate odată cu deciziile de carantinare, constănțenii se pot deplasa doar în cazuri de urgență ori în interes de serviciu.

Activitatea mai multor instituții va fi suspendată, iar în cazul examenelor care nu pot avea loc pe platformele online, ele vor avea loc pe bza declarației obligatorii.

Un exemplu în acest sens este susținerea examenelor pentru obținerea permisului de conducere, proba scrisă și traseul.

Liviu Vârşă (stânga)

Contactat de Focus Press, Liviu Vârşă, șeful Serviciului Regim Permise și Înmatriculări, a declarat că susținerea acestor examene nu se va amâna, iar candidații, pe baza declarației pe proprie răspundere, se vor prezenta pentru a le susține.

”Persoanele au dreptul să se deplaseze la instituții publice, precum și pentru obținerea unor certificate. Deci, până la acest moment nu s-a dispus nimic cu privire la o eventuală suspendare a activității. Ne continuăm activitatea ca și până acum. Pe bază de programări, cu respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii virusului. Însă au voie să se deplaseze la noi doar cei care au un motiv întemeiat: au o programare, au de ridicat documente. Nu au voie să vină însoțitorii, sau cei care nu au programare sau de ridicat documente. Deplasarea la instituțiile publice trebuie sa fie întemeiată. Așa, oricine poate spune ca merge pana la sediul nostru să întrebe ceva. Ideea este că se impune eliminarea oricăror deplasări care puteau fi evitate. Cu oamenii se deplasează și virusul”, a declarat Liviu Vârșă.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.