EXCLUSIV. Anchetă epidemiologică în Gara CFR Constanța: mai multe casiere, confirmate cu COVID-19; una dintre ele a decedat

0
8629
Gara CFR Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Alertă în Gara CFR Constanța: mai multe casiere au fost confirmate cu COVID-19, dintre care una a decedat sâmbătă, 22 august, potrivit unor surse din cadrul sindicatelor.

Mai exact, potrivit acestor surse, pe data de 11 august, o persoană din rândul casierelor care vând bilete la ghișeele din incinta Gării Constanța, s-a simțit rău și a fost preluată de o ambulanță și transportată la spitalul din Medgidia, unde a fost confirmată cu SARS Cov-2.

”Prima persoană care a fost confirmată a, fost internată pe data de 11 august și murit sâmbătă. Tot sâmbătă au mai fost internate încă trei fete, tot casiere la casele de bilete, iar duminică au fost confirmate și ele cu acest virus. De pe 11 august, până sâmbătă, 22 august, nimeni nu a luat nici o măsură. Normal, potrivit legii, acele birouri și ghișee ar fi trebuit închise pentru 24 de ore și dezinfectate imediat, după primul caz confirmat, dar nu s-a făcut nimic, de pe 11 august până acum”, ne-a declarat un sindicalist.

Potrivit acestuia, la locul de muncă al acelor persoane se respectau normele de protecție anti-Covid, se poartă mască și se lucrează cu mănuși, însă cum banii și biletele trec din mână în mână, riscul de îmbolnăvire este mare. Din acest motiv, conducerea CFR a dispus ca din șase casiere să rămână doar trei, pentru a mări distanța între ele la locul de muncă și pentru a reduce numărul acestora la locul de muncă, urmând ca celelalte 3 casiere să fie testate.

Contactată de Focus Press, șefa DSP Constanța, Cristina Schipor, ne-a confirmat că, într-adevăr, cele declarate de sindicaliști se confirmă, dar parțial.

Avem patru persoane infectate, dintre care una a decedat sâmbătă, iar alte trei au fost confirmate îpozitiv. S-a dispus efectuarea unei anchete epidemiologice și, din câte am înțeles, acele persoane lucrau singure, nu au avut contacte”, ne-a declarat Cristina Schipor de la DSP Constanța.

Direcția de Sănătate Publică a trimis și un comunicat referitor la aceste aspecte:

În data de 22 august a.c., o femeie în vârstă de 53 de ani, angajată a CFR, a decedat din cauza noului coronavirus. Aceasta avea următoarele comorbidități: boală cardiovasculară, diabet, boală pulmonară. Decesul a fost raportat astăzi, 24 august, de Spitalul Municipal Medgidia.

De asemenea, alte trei angajate CFR Călători au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2, două dintre ele fiind internate în prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și una la Spitalul Municipal Fetești.

DSP Constanța a deschis o anchetă epidemiologică și a recomandat purtarea măștii și a mănușilor pe toată durata programului. În paralel, CFR Călători, având un serviciu propriu de asistență sanitară, derulează o anchetă epidemiologică proprie”, se arată în comunicatul DSP.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.