Exercițiul multinațional „Ariadne 20”! Echipajul Navei Maritime Hidrografice “Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a revenit în Portul Militar Constanţa

0
766

Nava Maritimă Hidrografică (NMH) “Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”” a revenit marţi, 30 iunie a.c., de la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor Ariadne 20. Exerciţiul a fost organizat de Forţele Navale Elene în Golful Patras (Marea Ionică), în perioada 19-26 iunie, în scopul consolidării, cooperării și creșterii interoperabilității cu structuri NATO specializate în domeniul luptei contra minelor din Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Turcia, conform Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

NMH Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu, în cadrul recentei misiuni internaţionale, a parcurs peste 1.300 de mile marine şi a înregistrat 184 de ore de marş, timp în care a participat la secvenţe de instruire întrunite forţe navale-forţe aeriene, în care a asigurat suportul informaţional integrat şi cercetarea hidrografică subacvatică, necesare pentru lupta contra minelor.

În timpul marşului spre portul grecesc Patras, nava “Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a înregistrat o premieră pentru Direcţia Hidrografică Maritimă, prin tranzitarea pentru prima dată a Canalului Corint, iar pe timpul exerciţiilor, desfăşurate în ariile desemnate, au fost descoperite şapte contacte submerse, printre care şi o mină de exerciţiu de tip MK55, confirmată cu AUV Remus, ce aparţine scafandrilor de luptă EOD. Mina a fost recuperată, adusă la bordul navei şi predată partenerilor eleni în portul Patras“, potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).

Nava, comandată de locotenent-comandorul Laurenţiu Toma, având un echipaj format din 52 marinari, a fost întâmpinată, la sosirea în Portul Militar Constanţa, de Şeful Resurselor din SMFN, contraamiral de flotilă Cristian Lişman.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.