Extrădat din Spania, un individ din Hârșova, cu antecedente, a fost preluat de polițiști de pe aeroport

0
1816
Foto: rotalianul.ro

Un individ arestat în lipsă, la Constanța, pentru infracțiuni de loviri și alte violențe, a fost preluat de polițiștii criminaliști de pe aeroportul Henri Coandă și condus în arestul IPJ. Acesta a fost extrădat din Spania, unde fugise pentru a se sustrage răspunderii penale.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au preluat, joi, 5 noiembrie, de pe aeroportul Henri Coandă, un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoria Hârșova a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională, urmare a mandatului european de arestare emis de instanță, fiind identificat, arestat și extrădat de autoritățile spaniole.

Bărbatul a fost escortat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Hârșova, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă.

A răpit o tânără, ziua în amiaza mare

De precizat că individul are antecedente penale. În 2014, mai mulți indivizi, printre care și cel în cauză, au răpit o tânără de 26 de ani, chiar în municipiul Constanța, au băgat-o în portbagajul unel mașini, pornind spre localitatea Valu lui Traian. Ghinionul lor a fost că martol la această scenă a fost un polițist aflat în timpul liber, care și-a anunțat colegii. Astfel, mașina acestora a fost oprită în trafic, iar tînăra a fost eliberată. În schimb, indivizii, toți de etnie romă, au fost arestați.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.