Familia cu patru copii, ajutată să nu rămână pe străzi ripostează: “Am ales să mergem unde e mai bine; doamna care spune că ne-a dat bani, de fapt ne-a dat donaţia de la altcineva, nu din buzunarul ei”

0
3150
Femeia cu 4 copii care a cerut ajutor / sursa foto: Facebook

Grijă mare pe cine ajutaţi, să nu se ajungă la scandal! Un apel umanitar lansat pe Facebook de o femeie cu 4 copii, care susţinea că bărbatul a rămas fără muncă şi proprietarul unde locuiesc cu chirie îi aruncă în stradă, a mobilizat întreaga comunitate de mămici din Constanţa! Au fost lăsate numerele de telefon ale familiei cu probleme şi au început să fie donaţi bani şi lucruri, de dragul copiilor.

O femeie a sărit chiar cu un sprijin neaşteptat: le-a oferit celor 6 oportunitatea de a locui într-o casă bătrânească pe care respectiva, Adina D. o deţine la Fântânele, plus bani, să aibă o perioadă. Numai că, surpriză! Familia care cerea ajutor a găsit o casă de închiriat la Agigea, cu 200 de euro pe lună, şi dusă a fost! Situaţia nu a fost primită tocmai bine de Adina D., femeia susţinând că nu aşa se procedează când ţi se oferă o mână de ajutor! “Am oferit o casă bătrânească unei familii cu 4 copii. Sufletul de mamă nu m-a lasat să stau indiferentă, nu este un palat, dar omul când are chef de muncă şi este necăjit sfinţeşte locul. Am făcut piaţa de 190 de lei pentru copii, i-am oferit 600 lei pentru transport. Am luat de la gura copiilor mei să bag benzină să ajung la ţară şi să-i dau cheile. Am riscat amenzi cu starea de urgenţă etc. Mi s-a părut suspect când am întrebat dacă s-a mutat, că domnul a zis că a postat pe grupuri pentru ajutor şi mai durează… Iar azi să aflu că nu se mai mută. A să merg să schimb lacăte şi să opresc lumina la casă. Vreau să trag un semnal de alarmă: aveţi grijă pe cine ajutaţi, e plină lumea de speculanţi care bagă soţia la înaintare! Şi încă ceva: dacă vrei să ai, trebuie să munceşti, nu să stai cu mâna întinsă şi cu pachetul de ţigări în buzunar, iar copilului să nu îţi permiţi să îi iei o cutie de lapte”, a comentat Adina, pe bună dreptate supărată, în condiţiile în care a înmânat cheile de la casă respectivei familii, iar aceasta nu s-a sinchisit măcar să i le înapoieze şi să o anunţe că nu mai doreşte cazarea gratuită!

Pe grupul de Facebook al mămicilor s-a iscat o adevărată polemică pe acest subiect, totul culminând când cea care cerea ajutor, femeia cu 4 copii, care se plângea că acum soţul nu are de muncă şi nu mai au bani, a comentat: “De ce nu postaţi poze cu camerele în care era tot tavanul picat… Poze în care era peretele şi toată tencuiala în pat. Noi am ales să plătim 200 de euro chirie, dar să avem siguranţă şi condiţii pentru copii”, a spus Mihaela Laurenţiu. Evident, alte femei i-au replicat: “Puteai să anunţi că nu mai vrei şi să dai înapoi cheia de la casă, nu te obliga nimeni să accepţi dacă nu îţi conveneau condiţiile”.

Iată şi postarea prin care Mihaela Laurenţiu cerea ajutor, iar restul concluziilor le trageţi voi:

Ulterior, familia în cauză a ţinut să precizeze că lucrurile nu stau chiar aşa, că într-adevăr a greşit că nu a anunţat-o pe Adina D. că nu rămân în casa ei, pentru că: “Între timp au sunat foarte mulţi oameni şi ne-au oferit găzduire; am primit ajutor garsoniere, dar nu puteam sta cu 4 copii în garsonieră. Iar în casa aceea nu puteam investi, iar peste un an să ne dea afară şi cum mai recuperam, să zicem, o chiuvetă dacă o montam acolo? Aşa că am ales varianta apartamentului cu două camere, la Agigea, pentru că e şi aproape de Constanţa. Am găsit şi loc de muncă, de marţi merg la muncă. Suntem liberi să alegem, nu? Am ales ce era mai bine pentru copii, aspus Laurenţiu C., tatăl copiilor.

„Eu pe doamnă nu am vrut să o sun sâmbătă, să îi spun că nu mai rămânem acolo, unde era departe de oraş şi oportunităţi de angajare. Era ziua ei,noi aveam treabă cu mutatul şi copiii. Am sunat duminică seara, ne-am cerut scuze. I-am spus că îi dăm cheile. I-am transmis că îi dăm şi banii înapoi. Oricum, nu a dat banii de la ea, a strâns de la altcineva şi ne-a dat, nu a dat din buzunarul ei,  a continuat Laurenţiu, care a transmis imaginile cu locuinţa actuală, cât şi imagini cu discuţiile cu Adina D.:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.