Familia Parteca își construiește un spațiu comercial pe strada Soveja din Constanța

2
12650
Strada Soveja, imagine cu rol ilustrativ

Familia Parteca intenționează să construiască un spațiu comercial pe strada Soveja din municipiul Constanța, astfel a fost depusă la instituția abilitată de mediu documentația necesară pentru realizarea obiectivului de investiții. După parcurgerea etapelor legale, autoritatea competentă dă undă verde beneficiarilor. Societatea prin care se va construi acest imobil de un etaj este Practic Center SRL.

Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de Practic Center SRL, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 03.08.2022 că proiectul: „Construire imobil P+1Etaje – Spațiu comercial, spatiu alimentatie publică”, de pe Soveja, zona blocurilor O5 – O6, lot 2, nr. cad. 207329, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Suprafața terenului pe care se va construi imobilul în regim de un etaj care va avea funcțiunea de spațiu comercial este de 124 mp. În proiect nu sunt prevăzute locuri de parcare. Construcția se va racorda la sistemul centralizat de alimentare cu apă și evacuare a apelor menajere al localității și la rețeaua locală de alimentare cu energie electrică.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța de pe strada Unirii, numărul  23, în zilele de luni – joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile sau propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.09.2022.

Familia Parteca deține Hotelul del Mar din stațiunea Mamaia. Mai exact, patronul unității de cazare este Antonel Parteca. Fiica acestuia, Antona Parteca este căsătorită cu Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei.

Societatea Practic Center SRL a fost înființată la data de 26 iulie 2000, având sediul pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța. Administrator este Elena Racu, care este și asociat cu 1% din capitalul social, împreună cu Kirata Parteca cu 99% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 914.450 de lei, datorii de 2.467.922 de lei și un angajat.

Loredana MIHAI

2 COMENTARII

  1. Asta inseamna iarasi taieri de copaci, deci disparitia de spatii verzi. Nu e suficient ca s-a masacrat jumatate din parcul Tabacarie ca sa se faca mall-ul. Eu nu inteleg de ce mai exista “autoritatea pentru protectia mediului” , ca ei peotejaza interesele celor care distrug si ultimele spatii verzi din oras.

  2. De ce din spațiul public? De unde și pâna unde au voie? Atunci și noi ceilalți cetăteni putem construi unde vrem, când vrem după bunul plac sau noi nu vom avea dreptul căci nu facem parte din clasa politică?!Rușine autorităților care au aprobat acest proiect! Numai trădătorii și nepăsătorii acestui oraș pot face acest lucru, nu contează decât banul și statutul ..de restul orașului ce va doare …
    Construiți parcuri, spatii verzi, plantați copaci, faceți în așa fel sa avem aer in acest oraș care devine pe zi ce trece sufocant..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.