Farul – Dunărea, remiză cu scandal

0
101

FC Farul a remizat în primul meci oficial din 2021, 1 la 1, la Călărași, cu Dunărea. Meciul a fost unul peste nivelul Ligii a II-a. Gazdele au avut prima șansă prin Kanda care a fost însă bine blocat de Dur-Bozoancă. (minutul 25)

Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 42. Centralul partidei a dictat penalty pentru Farul la un duel în careu între Cruceru și Wiktorski. Explicația arbitrului a fost că jucătorul Dunării l-a lovit cu capul în ceafă pe fotbalistul de la malul mării. După proteste îndelungate ale gazdelor, același Cruceru a transformat impecabil pentru 1 la 0.

După pauză Farul a ratat o mare ocazie prin Bălan care a tratat superficial o pasă bună a lui Bîrnoi și în loc de 2 la 0, s-a făcut 1 la 1. Alami a egalat după o fază frumoasă iar Dunărea chiar putea smulge cele trei puncte, dar Bud a luftat incredibil în minutul 78.

S-a încheiat 1 la 1, la capătul unui meci bun în care ambele echipe au arătat ambiție.

Declarații după meci

Un meci echilibrat, cu două echipe care își doresc să prindă play-off-ul. Ca început de campionat, pentru că practic asta este după această pauză de două luni, s-a văzut o lipsă de jocuri pentru ambele echipe. Nu comentez arbitrajul.  Am văzut doar penalty-ul care s-a dat. Dar pot eu influența cu ceva? Merge omul ăsta la biserică și lasă jumătate din barem dacă greșește? Mai bine tac, că tot niște cavaleri mă vor arbitra și meciul următor. Atunci prefer, așa cum o fac de ani de zile, să nu comentez”, a declarat Cristian Pustai, antrenorul Dunării Călărași.

”A fost o partidă intensă, așa cum mă așteptam. Ambele echipe au încercat să obțină cele trei puncte. Niciuna dintre ele nu cred că este mulțumită cu acest rezultat de egalitate. Am reușit să marcăm primii, am încercat să marcăm și golul al doilea. Înainte să primim gol, chiar am avut situația de unu la unu cu portarul a lui Bălan. Din păcate, nu a reușit să marcheze. Iar pe o eroare de decizie și reacție a lui Panait s-a creat acea ocazie din care au și marcat. Având 1-0 și acea ocazie clară, unde poți să faci 2-0 și să închizi meciul, normal că doare. Doare și pentru că nu am reușit să marcăm golul al doilea, după ce am fost egalați. Am încercat tot timpul să câștigăm, nu am arătat ca o echipă care încearcă să țină de acest rezultat. Atât cât am putut, am fost periculoși și am încercat să câștigăm meciul. Din păcate, ne întoarcem cu un singur punct”, a spus Ianis Zicu, antrenorul Farului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.