Federația Română de Oină, gazda celei de-a doua întâlniri transnaționale de promovare a sporturilor tradiționale din România, Croația și Lituania

0
39

În perioada 21-24 noiembrie, Federația Română de Oină este gazda celei de-a doua întâlniri transnaționale de promovare a sporturilor tradiționale din România, Croația și Lituania. Evenimentul are loc la Constanța și este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta între 7 și 14 ani și are rolul de a promova sporturile tradiționale și de a transmite viitoarelor generații tainele acestora, la nivelul fiecărei țări participante.

Timp de 3 zile, aproape 50 de tineri elevi constănțeni, vor descoperi oina, bocca și pljocka și vor avea ocazia să fie inițiați în tainele acestor sporturi.

Antrenori și profesori din cele 3 țări, specialiști ai sporturilor tradiționale, vor susține jocuri demonstrative, iar copiii participanți vor avea ocazia să practice fiecare joc în parte.

Federația Română de Oină este membră a Asociației Europene a Sporturilor și Jocurilor Tradiționale (AEJeST) care reunește încă din 2001, sub aceeași umbrelă, federații și asociații sportive, universități de profil, muzee și profesioniști ai sportului tradițional la nivel european și care este recunoscută de UNESCO ca un partener de încredere.

Primul eveniment al programului co-finanțat de Uniunea Europeană a avut loc anul acesta în luna august, în Croația și va continua și în 2023 cu alte doua manifestații sportive în Lituania și Croația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.