Felicia Ovanesian, city managerul Constanţei, reacţie pe tema imobilului transformat în ghenă de gunoi pe strada Griviţei

0
156

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, Focus Press aducea în atenţie o situaţie ruşinoasă pentru un municipiu cu pretenţii cum este Constanţa. Un imobil situat la  intersecţia străzilor Griviţei cu Atelierelor a fost  transformat în ghenă de gunoi, devenind adevărat focar  de infecţie. Situaţia a fost semnalată reprezentanţilor  administraţiei locale.

Vă vom reaminti ce măsuri au luat autorităţile, însă vă aducem în atenţie şi o postare, datată 19 ianuarie, a city managerului Constanţei, Felicia Ovanesian, pe această temă: “Ceva “draguț” din Constanța celor care acum, că nu mai sunt, “vânează” chiștoace pe stradă pentru a ataca noua administrație! Vă vine sau nu să credeți, imobilul, cu destinatie industrială, are un proprietar și a servit drept locuință unor oameni! A fost demarată salubrizarea, rezidenții au fost trimiși în localitățile de domiciliu! Da, fotografiile sunt din Constanta anului 2021!”.

Considerăm că rolul presei este să informeze şi, în cazul în care sesizăm situaţii precum cele ale imobilului de pe strada Griviţei, nu doar să le prezentăm publicului, ci să atenţionăm şi administraţia locală, pentrua lua măsuri.  Acesta este un sprijin pe care presa îl dă administraţiei locale, pentru că ne dorim, cu toţii, să trăim într-un oraş curat, civilizat. Suntem conştienţi că actuala administraţie locală este instalată de doar 4 luni şi ar fi absurd să imputăm situaţii precum cea  de pe strada Griviţei actualei conduceri a Primăriei Constanţa. Dar, în aceeaşi măsură, considerăm că actuala administraţie locală şi-a luat tocmai angajamentul de a rezolva probleme precum cea în discuţie. Şi, dacă nu va rezolva, cu siguranţă va deconta peste 1 an, 2, nu acum, când abia ia la cunoştinţă de existenţa unora dintre ele.

Aşadar, ne vom face în continuare datoria de a semnala astfel de situaţii, pentrua sprijini administraţia locală în rezolvarea acestora!

Revenind la speţa care a stârnit reacţii şi din partea city managerului, amintim că, în data de 14 ianuarie 2021, administraţia locală a transmis, la solicitarea Focus Press, următoarele: „În referire la solicitarea dumneavoastră înregistrată la Primăria Municipiului Constanța cu nr. L544-5/06.01.2021, cu privire la măsurile contravenționale ce au fost luate pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Griviței nr.50, vă comunicăm următoarele: Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control disciplina în construcții și afișajul stradal, în data de 31.12.2020, proprietarul imobilului (persoană fizică) a fost sancționat prin proces verbal de constatare și sancționarea a contravenției nr. 6867/31.12.2020 în temeiul art.11, pct. 7 din HCL nr. 184/2013, pentru neluarea măsurilor de conservarea a fațadelor, astfel dăunând aspectului estetic al zonei, fiind dispusă ca măsură complementară reabilitarea și conservarea fațadelor dinspre str. Griviței nr. 50.

De asemenea, au fost efectuate verificări și din partea Serviciului Control protecția mediului din cadrul Direcției generale poliția locală, proprietarul fiind sancționat contravențional prin proces verbal nr. 7416/02.12.2020, în temeiul art.13, pct.1 din HCL nr.184/2013, pentru neasigurarea unei permanente stări de curățenie în interiorul și exteriorul imobilului fiind dispusă ca măsură complementară igienizarea imobilului sus menționat.

În momentul verificării punerii în aplicare a măsurilor impuse s-a constatat că imobilul a fost înstrăinat, iar procedurile de înștiințare și somare au fost reluate cu noul proprietar”.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.