Candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Felix Stroe, a declarat, în cadrul unui interviu, că pariul „vieţii sale”, în cazul în care este ales, este construcţia unui spital regional pentru copii, în mandatul 2020-2024. În cadrul aceluiaşi interviu, Stroe a precizat că suma la care a tot făcut referire de la debutul campaniei electorale – „2 miliarde de euro în 4 ani doar din fonduri europene” – este socotită cu pixul pe hârtie, ea însemnând suma necesară înfiinţării unui spital regional pentru copii, terminarea renovării spitalului judeţean etc.
Felix Stroe a explicat şi cum s-a ajuns la decizia ca el să candideze, cine ar urma să rămână în locul lui la conducerea RAJA în cazul în care este ales preşedinte al CJC; totodată, candidatul PSD a vorbit mult despre performanţele RAJA şi atragerea de fonduri europene, dar şi despre proiectul privind înfiinţarea unui spital regional pentru copii – despre care a comentat că este bazat pe date şi consultanţă reală de la BERD, şi nu pe desene, aşa cum prezintă contracandidaţii săi.
„În ceea ce priveşte candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie extrem de importantă pentru cei 765 de mii de cetăţeni din judeţul Constanţa, a fost o decizie colectivă, luată în urma unei evaluări şi reevaluări de-a lungul perioadei de precampanie (…) Într-o ultimă evaluare, făcută în cadrul unei şedinţe lărgite a Biroului Judeţean – au fost invitaţi şi au fost prezenţi majoritatea covârşitoare a primarilor din judeţ – s-a prezentat o ultimă evaluare, analiză, aşa cum spuneam, şi s-a ajuns la concluzia, votată cu unanimitate, că cea mai bună soluţie pentru PSD Constanţa în această competiţie electorală deosebită din anul 2020 este în persoana celui care vă vorbeşte”;
„Am demonstrat, ca şi sloganul nostru electoral, că se poate”;
„Mi se pare lipsit de seriozitate să faci o afirmaţie (liberalii au afirmat – n.r.) că din cele 70 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Constanţa (…) că 30 nu au apă. Nu, toate cele 70 de UAT-uri au apă. Din cele 209 localităţi care compun aceste entităţi, e adevărat că sunt câteva, foarte puţine – îmi vine în minte acum localitatea Abrud, care e la 2 kilometri de Adamclisi – unde mai sunt 14 gospodării. Nu poţi să faci o staţie de pompare, un viaduct, pentru 14 familii (…) Le recomand tuturor celor care vor să facă ceva pentru judeţ, să cunoască în primul rând judeţul (…)”;
„La compania de apă rămâne un Consiliu de Administraţie selecţionat pe procedura impusă de UE, managerul general adjunct, Aurel Presură este selecţionat pe această procedură, lucrează de 17 ani în companie (…)”;
„În interiorul companiei RAJA nu s-a făcut şi nu se face politică, nu s-au dat pliante (…) Am auzit că au fost adunaţi poştaşii la Colonade, la RAJA eu nu am adunat angajaţii” – a mai afirmat Felix Stroe, făcând aluzie la o presupusă adunare politică a unuia dintre contracandidaţi.
„De 7 luni de zile, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi-a trimis echipa de consultanţi la Constanţa. (…) Vom da în folosinţă acest spital regional pentru copii în interiorul acestor 4 ani (în viitorul mandat – n.r.). Prima consultanţă o vom primi gratuit. Noi lucrăm de 7 luni cu Banca de Reconstrucţie şi Dezvoltare. (…) Nu vă putem spune dacă spitalul va avea 5 sau 8 etaje. Poţi spune câte etaje – când este consultanţa finală. (…) Se evaluează specializările de care are nevoie acest spital. Este vorba în primul rând de aparatura de care au nevoie medicii. (…) Dacă vom conduce Consiliul Judeţean în continuare, în luna octombrie va fi o dezbatere publică în Constanţa. (…) Li se prezintă cetăţenilor care este structura, care este nevoia medicală, pentru ca cetăţenii să spună ce părere au. Aşa se fac lucrurile serioase. (…) Acest spital va fi dat în folosinţă în interiorul acestora 4 ani (2020-2024 – n.r.)”;
Despre Spitalul Regional: „S-a apreciat că sunt alte regiuni ale ţării. N-a fost să fie. Dar, la iniţiativa parlamentarilor PSD de Constanţa, s-a făcut o lege pentru înfiinţarea unui spital militar regional, care a trecut prin toate avizele şi a ajuns lege, votată în Parlament, cu imensa majoritate şi cu doar două abţineri – nu vreau să spun cine s-a abţinut (…) Din păcate, această lege a fost contestată la Curtea Constituţională şi sper ca CCR să se pronunţe. (…)”.
În cadrul interviului, Felix Stroe a făcut referire la un Saragoza (Spania), unde există un centru expoziţional deosebit – un model pe care Constanţa ar trebui să îl preia, este de părere candidatul PSD, pentru dezvoltarea turismului de afaceri.
La finalul interviului, Felix Stroe le-a transmis locuitorilor judeţului Constanţa: „Le doresc tuturor sănătate, să nu le fie frică să vină la vot – s-au deschis mall-urile, s-au deschis bisericile, s-au deschis sălile de păcănele şi, dacă acolo nu se îmbolnăvesc, cu siguranţă nu se vor îmbolnăvi nici în cele 10 minute cât merg la vot, mai ales dacă îşi iau cu ei masca. Le urez multă sănătate şi le mai doresc ceva: în cabina de vot, când sunt singuri cu sufletul lor şi cu necazurile lor, să nu voteze cu răutate, cu ambiţie, cu dorinţă de răzbunare. Să se gândească bine şi să voteze ceea ce cred ei că este bine pentru copiii lor, pentru bunicii lor, pentru locurile lor de muncă” .
Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO!
Comandat de PSD filiala Constanţa
Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro
Cod mandatar financiar: 21200019