25 de milioane de euro au lăsat turiștii pe litoralul românesc anul acesta. La anul vacanțele se ieftinesc cu 10-20%

0
311

Potrivit bilanţului făcut la finalul sezonului estival de Litoralulromanesc.ro, în această vară un sejur la Marea Neagră a costat, în medie, 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut. Studiul a fost realizat pe un număr de 160.000 de persoane, practic aproape toţi turiştii care au ajuns la mare în acest sezon. Aceștia, cu 20% mai puţini în comparaţie cu anul trecut, au rezervat vacanţe în valoare de 25 de milioane de euro. Durata medie a sejurului în acest an a fost 5,3 zile în acest an, fată de 5,1 zile anul trecut.

Cei mai mulţi turişti au venit din Bucureşti (38,11%), pe locurile următoare situându-se judeţele Timis (5,24% din numărul total de turişti), laşi (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Braşov (4,32%), Argeş (2,9%), Bacău (2,18%), Galaţi (2,06%) şi Dâmboviţa (1,88%).

A fost un sezon dificil, atipic, plin de provocări în care ne-am confruntat pentru prima oară cu scăderi în ceea ce privește numărul turiștilor. Au fost scăderi de încasări de aproximativ 30% la nivelul întregului litoral, deoarece hotelierii au fost nevoiți să vândă mai ieftin decât ce au prognozat. Este interesant faptul că, anul acesta, pe locul 16 găsim Constanţa ca fiind judeţul din care turiştii au făcut rezervări. Există două explicaţii: în primul rând, unii turişti au făcut rezervări last minute (direct din destinaţie) şi, poate, din cauza pandemiei, un număr mic de constănţeni, care n-au mai plecat1n vacanţe externe, au ales să-şi petreacă câteva zile în hotelurile românesti de Ia Marea Neagră“, a menţionat lonuţ Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cea mai căutată staţiune de pe litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costineşti şi Eforie Sud.

Luna septembrie a adus temperaturii foarte ridicate la malul mării, iar acest lucru i-a făcut pe turiști să vină pe litoral. Mai mult decât atât, acum tarifele sunt și cu 40% mai ieftine ca în plin sezon, iar aglomerașia nu este atât de mare. Asta spun turiștii aflați pe o plajă din stațiunea Mamaia.

În perioada aceasta este mai liniștit, vremea este frumoasă, apa e curată, adică sunt condiții foarte bune. Stăm la un hotel de trei stele aproape de plajă, am venit pentru cinci zile și plătim 460 de lei”, a precizat un bărbat.

Acum am putut să venim dar este mai bine pentru că este mai liber și este foarte cald. Abia am ajuns, ne-am cazat la un hotel de trei stele pentru două zile, prețul este foarte bun, la fel și condițiile”, a declarat o turistă.

Vacanțele pe litoral se ieftinesc cu 10-20% anul viitor

Românii care vor merge în vara anului viitor în vacanţă pe litoralul românesc şi rezervă sejururile până Ia 31 ianuarie vor beneficia de reduceri de 10-20% faţă de pachetele cumpărate anul trecut în aceeasi perioadă, care, la rândul lor, aveau tarife reduse prin programul Early Booking, anunţă turoperatorul Litoralulromanesc.ro, prin intemediul căruia ajung cei mai mulţi români în staţiunile autohtone de la Marea Neagră.

Oricum, cei care îşi cumpărau vacanţe la mare cu jumătate de an înainte, prin programul Înscrieri Timpurii, au beneficiat în fiecare an de discounturi mari, însă, pentru sezonul următor se vor aplica extra-reduceri. În contextul anului dificil şi al problemelor financiare cu care s-au confruntat mulţi români, operatorii din turismul de pe litoral s-au gândit să vină în întâmpinarea turiştilor cu pachete şi mai accesibile decât în anii trecuţin, a mai declarat lonuţ Nedea.

Cei care vor cumpăra sejururi după deschiderea sezonului estival nu vor beneficia de aceste reduceri si vor achiziţiona vacanţele la tarifele din acest an.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.