VIDEO. Felix Stroe, despre alocarea banilor din Fondul de Rezervă: „Criteriul repartiției nu este culoarea politică, iar această repartizare frizează și penalul“

0
383

Mai mulți reprezentanți ai Organizației Județene Constanța a Partidului Social Democrat (PSD) au organizat, vineri, o conferință de presă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de modul în care Guvernul a împărțit banii din Fondul de Rezervă.

Printre cei prezenți s-au numărat doisprezece primari PSD, dar și cei patru parlamentari PSD de Constanța.

În județul Constanța banii au fost repartizați astfel: 2,3% comunităților, nu primarilor PSD, oamenilor, și 97,7% către celelalte comunități. O lipsă de orice empatie pentru toți oamenii, pentru că toți au nevoie de școli, dispensare, drumuri, toți au nevoie de investiții. Criteriul repartiției nu este culoarea politică, iar această repartizare frizează și penalul. Avem convingerea că prefectul nu a ținut cont de solicitările primarilor. Cum să dai 0 lei pentru unele comunități? Acelea au tot ce le trebuie: drumuri, școli, drumuri asfaltate, dispensare? Bineînțeles că nu. Dar nu au primari de la PNL“, a declarat senatorul Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

La rândul său, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a declarat: „Acțiunile Guvernului împotriva comunităților conduse de primari PSD ne lasă fără cuvinte. Aceste alocări arată doar disperarea lor, la câteva zile după alegerile interne și moțiunea de cenzură. Toți primarii vom aduce cererile de fonduri transmise prefectului, pe care le vom anexa plângerii penale pe care PSD o va depune. Nu am avut niciunul solicitări aberante, toți am solicitat pentru co-finanțările necesare proiectelor europene sau pentru alte investiții și cheltuieli pe care nu le putem acoperi până la sfârșitul anului“.

Parlamentarii cer printr-o scrisoare deschisă prefectului Silviu Coșa adresa pe care a transmis-o Guvernului cu privire la solicitările de fonduri ale primarilor din județul Constanța.

Cu privire la consultările cu președintele Klaus Iohannis, care vor începe luni, 11 octombrie a.c., pentru nominalizarea unui nou premier, senatorul de Constanța, Felix Stroe, a precizat că PSD are o singură soluție: alegerile anticipate.

PSD va merge la Cotroceni cu o singură propunere: alegeri anticipate. PSD nu va susține un guvern minoritar. PSD nu poate susține un guvern care nu mai reprezintă populația, așa cum au demonstrat-o voturile moțiunii de cenzură. De aceea, singura soluție pe care o va propune PSD este organizarea alegerilor anticipate“, a mai precizat Felix Stroe.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.