Un asistent medical a violat, ani de zile, zeci de paciente, după ce le seda. Acum este obligat să plătească despăgubiri record

0
1615
Viorel Micu -asistentul violator de la chirurgie

Un asistent medical este obligat de instanță să plătească despăgubiri record, după ce, timp de 8 ani, a sedat și violat zeci de paciente, relatează Realitatea

Curtea de Apel Galați l-a obligat pe Viorel Micu la plata a peste 61.000 de lei daune către Spitalul Județean Brăila, unde a lucrat ca asistent medical. Totodată, bărbatul a fost obligat să plătească suma de 15.000 de lei unei paciente, victime a abuzurilor sale.

Cazul revoltător a ieșit la iveală în 2015, atunci când o fată de 17 ani l-a reclamat pe bărbat polițiștilor, spunând că a fost violată de asistent în momentul în care a fost internată în secția în care acesta lucra. Între timp, anchetatorii au stabilit că alte zeci de paciente au trecut prin aceleași traume. 

Potrivit oamenilor legii, se pare că bărbatul obișnuia să le administreze medicamente care conțineau sedative pacientelor, după care le agresa sexual.

Inițial, bărbatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare și la daune morale de 15.000 de euro pentru una dintre victime, însă a fost eliberat după doar 4 ani.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.