Fermierii dobrogeni au transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban

1
314

Fermierii dobrogeni cer sprijinul autorităților pentru a putea depăși criza provocată de seceta pedologică ce s-a instalat în luna noiembrie 2019. Potrivit acestora, sunt calamitate peste 400.000 de hectare în județul Constanța.

Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea cere ca Guvernul României să adopte în regim de urgență mai multe măsuri, pentru a se putea depăși situația excepțională cauzată de seceta pedologică care s-a instalat începând cu luna noiembrie 2019. Potrivit Ministerul Agriculturii, din suprafața totală calamitată de 1,2 – 1,4 milioane de hectare la nivelul țării, 416.000 hectare sunt doar în județul Constanța, deci mai bine de o treime din totalul suprafețelor afectate la nivel național.    

„În această situație specială, starea producătorilor agricoli afectați de secetă se agravează pe zi ce trece, mare parte din aceștia confruntându-se cu o lipsă acută de lichidități din cauza nerecoltării culturilor însămânțate în toamna anului 2019. Pentru a putea depăși această criză, pentru a putea înființa noile culturi de toamnă, dar în special pentru a evita o criză alimentară la nivelul întregii țări, noi agricultorii avem nevoie să fim susținuți de către autoritățile statului“, transmite Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea, format din: Theodor Ichim, Răzvan Filipescu, Mircea Chipaila, Cornel Zamfir, Jean Marc Lacrouts, Mihai Ciobanu și Daniel Gheordunescu.

Pentru aceasta, Grupul de Inițiativă a transmis o scrisoare deschisă prim-ministrului României, Ludovic Orban, pe care v-o prezentăm, în integralitate, mai jos.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Poate ar trebui sa mai vândă din mașinile deținute, Ferrari etc
    Cand făceau evaziune si profit nu auzeai unul sa latre ca ar plăți taxe mai mari ca a avut profit mare acum plâng că fetele mari . Niste parveniți evazionisti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.