Fostul director al CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu, condamnat definitiv pentru luare de mită

0
686
CJAS - Constanța

Fostul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dragoș Poteleanu, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, pentru infracțiuni de corupție.  Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 2015, pe Dragoş Poteleanu, fost director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, la data faptelor, pentru opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată – 46 acte materiale.

Potrivit DNA, în perioada 2012 – 2015, Dragoş Poteleanu a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective“, susţin procurorii.

Procesul fostului director al CJAS a ajuns la final, iar judecătorii au majorat, în apel, pedeapsa aplicată de Tribunal, pe fond. Mai exact, în luna aprilie a anului trecut, Tribunalul l-a condamnat pe Poteleanu la 3 ani de detenție. În apel, însă, pedeapsa a fost dublată, la 6 ani de închisoare cu executare.

Extras din încheierea de ședință

Respinge ca nefondata cererea de constatare a nulitatii absolute a interceptarilor si înregistrarilor convorbirilor si comunicarilor telefonice si în mediul ambiental realizate în baza mandatelor de supraveghere tehnica (…)  și a proceselor-verbale de redare a acestora. Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Poteleanu Dragos împotriva sentintei penale nr. 154/28.03.2019 pronuntata de Tribunalul Constanta în dosarul nr. 7578/118/2015. (…) Condamnă pe inculpatul Poteleanu Dragoș la pedeapsa închisorii de 5 ani pentru savârșirea infracțiunii de luare de mită în forma continuată. (…) Contopeste pedepsele principale stabilite în prezenta cauza – 3 ani închisoare si 5 ani închisoare – si aplica pedeapsa mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 1 an închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, urmând ca în final inculpatul Poteleanu Dragoș sa execute pedeapsa principală rezultanta de 6 ani închisoare”, se arată în încheierea de ședință.

Hotărârea este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.